Ahilik haftası kutlamaları kapsamında açılan ve esnaf teşkilatlarının ürünlerini sergilediği ahi sokağında ebru sanatçısı Saime Yücel, öğrencilerin ve şehir yöneticilerinin süsleme sanatına karşı ilgilerinin olduğunu söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü sanatçısı Yücel, "Ahilik haftası kutlamaları kapsamında geldiğim Kırşehir’de yoğun ilgi ile karşılaştım. süsleme sanatı çok incelik isteyen bir iş Kırşehir’de ilgi yüksek olunca toplumun her kesimine bu sanat hakkında bilgi vererek kendi eserlerini oluşturmalarını sağlıyoruz" dedi.
15 yıldır süsleme sanatı ile ilgilenen 5 yıldır ise Kültür Bakanlığı ebru sanatı sanatçısı olan Saime Yücel, "Ebru en eski Türk süsleme sanatlarından bir tanesidir. Kağıt üzerine yapılır. Süsleme sanatları ile ilgilenen kişilerin sabırlı ve ince düşünen kişilerden oluşması gerekir. Kırşehir’de sabrı ve inceliği de görme sanatım oldu. Standımızda bazı günler kuyruk oluşuyor. Bize verilen zaman içerisinde bizlerde insanlardan gelen talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Yapmakta olduğumuz sanat doğu ülkelerine özgü bir sanat dalı olarak bilinir. Tam olarak ortaya çıktığı yer kesin olarak bilinmemektedir. Bazı kaynaklar Türkistan’da doğup İran üzerinden Osmanlılara geçtiği yönünde bilgiler veriyor" diye konuştu.
Kırşehir’de en çok kullanılan malzemelerin neler olduğunu ve nasıl aşamalardan geçtiğinin sorulduğunu anlatan Yücel, "Emici özelliği fazla ve mat olan kağıtları tercih ediyoruz. Su, toprak boya, kitre, öd, deniz kadayıfı, at kılı ve gül dalı, gibi malzemelerde kullanılıyor" diye kullanılan malzemeleri de açıkladı.
Yücel kutlamalar kapsamında herkesin kendi eserini öğrenmesi ve süsleme sanatına ilgi duyması adına çalışmalarını ücretsiz yapıyor.