Adana’da KOAH, kalp, şeker ve prostat hastası olan, bir bacağı diz kapağının altından kesilen ve sürekli buhar makinesi ile ilaç almak zorunda olan Hüseyin Yolaç’ın 6 bin lira elektrik borcunu ödeyemediği için elektriği kesildi. Hayatta kalabilmek için elektriğe ihtiyacı olan Yolaç, “6 bin 600 lira elektrik faturamdan dolayı elektriği kestiler. Ancak ilaç aldığım için elektriği kaçak kullanıyorum” diyerek borcunu ödeyebilmek için yardım istedi.
Yüreğir ilçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde şoförlük yaparak geçimini sağlarken yakalandığı şeker hastalığı nedeniyle sol bacağı diz kapağının altından kesilen, sağ gözü hiç görmeyen, sol gözü ise yüzde 20 gören 61 yaşındaki Hüseyin Yolaç’ın hayatı karardı. Çalışamaz durumda olduğu için devlet 3 aydan 3 aya bin 200 lira engelli maaşı bağladı. Ancak Yolaç’ta hem KOAH, hem şeker, hem kalp hem de prostat rahatsızlığı olduğu için ayda aldığı 400 lira maaşı ilaç paralarına yetmiyor. KOAH hastalığı nedeniyle nefes darlığı çektiği için günde en az makine ile 5 kez ilaç almak zorunda kalan Yolaç, Dünya Engelliler Haftası’nda evde hapis hayatı yaşıyor. Ayda 400 lira ile geçinemediği için elektrik borcunu 2 yıldır ödeyemeyen ve borcu katlanarak 6 bin liraya kadar yükselen Yolaç’ın elektriği görevliler tarafından kesildi.
Hayatta kalmak için günde en az 5 kez elektrikle çalışan "buhar makinesi" ile ilaç almak zorunda olduğunu belirten Yolaç, elektriği kaçak kullandığını söyledi.
“ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM ETSİNLER BEN ÖLMÜŞÜM"
Hüseyin Yol aç, tek gelirinin engelli maaşı olduğunu belirterek, "Allah devletimden bin defa razı olsun. Ayda 400 lira elime geçiyor. 3 ayda bir alıyorum. 3 aya kadar ondan bundan affedersiniz dilenip öyle yaşıyorum. Bayat ekmekle yaşıyorum. Ben bu 400 lirayı ilaca mı vereyim, nefes alma cihazına mı vereyim şaşırmışım. 6 bin 600 lira elektrik faturamdan dolayı elektriği kestiler. Ancak ilaç aldığım için elektriği kaçak kullanıyorum. Yok ölmüşüm ben, nereden ödeyeceğim şaşırdım. Önceki borcumuz 1000 lira bile yoktu, 6 bin 600 liraya kadar çıkmış ödeyemiyorum. Öldürseler yine ödeyemem" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Elektrik olmazsa ilacı kullanamayacağını ve 2 saatte öleceğini ifade eden Yolaç, "Günde en az 3 sefer ilacı kullanıyorum. Bu bitti mi bende bittim. Mecbur kaçak elektrik kullanıyorum, kesiyorlar ona buna yalvarıyorum açtırıyorum. Ama ölsem bundan iyi. Bu hayata yaşamak denirse yaşıyorum. Mahkemeye vermişler, versinler ne yapayım. Sayın Adana Valimize, Cumhurbaşkanına, Başbakana, eşlerine yalvarıyorum benim bu işimi halletsinler. Allah rızası için yardım etsinler ben ölmüşüm" dedi.