GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’nın (GÜSEV), İkisu köyünde düzenlediği tanıtım toplantısına katıldı.

Yavuz, burada yaptığı konuşmada, eğitimin her şeyin başı olduğunu, eğitimli insanlardan istisnalar hariç zarar gelmeyeceğini ifade etti.

"Gümüşhane Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’nın gayesi de yapılan açıklamalardan eğitimle başlıyor, sağlık ve kültürle devam ediyor" diyen Yavuz, şöyle devam etti:

"Bu nedenle insan hayatını doğrudan etkileyen, olmazsa olmazları kapsayan bir vakıf olması ayrı bir önem taşıyor. Gümüşhane’de hayatını idame ettirmek, hayatını kazanmak maksadıyla okumaktan başka imkanı olmayan Gümüşhane insanı okumak zorunda. İş bulma gayesiyle değil hayatın bir gerçeği hesabıyla okumalı. Değerli iş adamlarımızın, bürokratlarımızın desteği ile son yıllarda ülkemizde yaşadığımız büyük gelişmeler çerçevesinde ilimizde de istihdam imkanı, ekmek kapısı anlamında çok güzel fırsatının oluşmakta olduğunu görüyorum. GÜSEV’in öğrencilerimize burs, barınma, kalacak yer ve ilimizde güzel bir özel eğitim kurumu ile devamında da bir vakıf üniversitesi kurulması bizleri çok mutlu edecektir."

Gümüşhanelilerin kendilerine güvenmesi, keşfetmesi gerektiğini vurgulayan Yavuz, konuşmasında daha sonra şunları söyledi:

“Gümüşhaneliler olarak 500 - 600 bin gurbetçimiz il dışında, 50 - 100 bin civarında hemşehrimiz ise yurt dışında yaşamaktadır. Ancak bu insanlarımızın memleketi ile bağının gittikçe güçlenmesi, iline yatırım yapma, katkı sağlama gibi çabalarıyla Gümüşhane kabuğunu kırma gibi çok güzel gelişmelere hazır ve nazırdır. Ancak, bu belki zaman alabilir. Sivil toplum kuruluşları ile gurbetçilerimizin gücünü bir araya getirdiğimiz zaman yaşam kalitesi artan bir il statüsüne kavuşmuş olacağız. Gümüşhane, yıllardır coğrafi nedenlerle, bölgenin ana merkezine uzaklığından dolayı gurbet zorunluluğu yaşamış. Artık ulaşımda, iletişimde kat ettiğimiz mesafeler dikkate alındığında Gümüşhane, zamanında kendisine dezavantaj olan hususları avantaja çevirmekle karşı karşıyadır. İlimizin sahip olduğu turizm zenginlikleri ve organik tarıma il dışında yaşayan iş adamlarımızın katkılarını istihdam sağlayacak alanlara çevirmemiz halinde Gümüşhane’den burs için başvuruda bulunan öğrenci sayısı giderek azalacaktır.”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Gümüşhaneli iş adamlarının kente yapacakları her türlü yatırımlara destek olacaklarını söyledi.

GÜSEV Başkanı Vahit Olgun  da vakfın tanıtımını yaparak, yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Olgun, bu yıl içerisinde özel bir kolejin Gümüşhane’ye açılacağını bildirdi.