Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Muş İl Temsilciliği tarafından ‘Liseler Arası Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni ve Kudüs Programı’ düzenlendi.

Muş Öğretmenevi Konferans Salonunda, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Muş İl Temsilciliği tarafından ‘Liseler Arası Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni ve Kudüs Programı’ gerçekleştirildi. “Bana Kudüs’ü Anlat” sloganıyla düzenlenen programa; Muş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Güler, TÜGVA Muş İl Temsilcisi Tahsin Oran, öğretmenler, yarışmaya katılım sağlayan öğrenciler ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program, ilk olarak Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında programının açılış konuşmasını yapan TÜGVA Muş İl Temsilcisi Tahsin Oran, yarışma başvurusuna 100’den fazla eserin geldiğini belirterek, öğrencilere teşekkürlerini iletti. Oran, konuşmasında: “Kudüs biliyorsunuz acıların çok yaşandığı bir yer. Bizler içinde çok kıymetli, şerefimiz, onurumuz. Son zamanlarda da problem olmuştu. Bizde TÜGVA olarak, öğrencilere yönelik bir farkındalık oluşturulsun diye böyle bir yarışma programı düzenledik. Amaç şuydu; biz dedik ki öğrencilerimiz araştırsın, baksın. Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu eserleri incelerken, hakikatten duygulanmamak elde değildi. Yarışmaya giren, eser veren bütün öğrenci kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Oran’ın konuşması sonrasında program, öğrencilerin eserlerini seslendirmesiyle devam etti. Eserlerin seslendirilmesinin ardından ödül takdimine geçildi. Liseler Arası Kompozisyon Yarışması’nda öğrencilerden birinci olan Sedefnur Sarıçayır’a dizüstü bilgisayar, ikinci olan Zehranur Yıldız’a bisiklet, üçüncü olan Kübra Nur Cenkçi’ye tablet bilgisayar takdim edilirken, diğer başarılı öğrencilere de çeşitli ödüller verildi. Ödül takdimi sonrasında program, TÜGVA’lı gençler tarafından Kudüs ile ilgili hazırlanan gösteri ile devam etti.