Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Yılmaz’ın parti içindeki sıkıntıları anlatmak istemesine izin verilmemesi üzerine istifa ettiği öğrenildi.

Kulislerde, Devlet Bahçeli tarafından 11. Olağan Kurultay’da MYK üyeliğine getirilen Yılmaz’ın istifa kararı almasında, parti yönetiminin toplanan delege imzalarını yok saymasının etkili olduğu konuşuluyor.

MERAL AKŞENER’E İHRAÇ YOLU

Bu arada Devlet Bahçeli’nin kamp öncesi verdiği talimatla Merkez Disiplin Kurulu, aralarında Meral Akşener’in de bulunduğu yönetime muhalif kişileri partiden “ihraç” için düğmeye bastı. Muhalifler ”Merkez Disiplin Kurulu, geçen hafta Halil Öztürk başkanlığında toplandı ve Genel Merkez yönetimi ihraç süreci için düğmeye bastı. Tedbirli ihraç dosyalarının hazırlanması emri verildi” dediler.

HAKARET İÇERİĞİ

Kulislere göre MDK, başta Meral Akşener olmak üzere muhaliflerle hareket ederek Devlet Bahçeli ve parti yönetimine hakaret içeren eleştiriler yönelten il ve ilçe başkanları ile tüzük kurultayı için imza veren delegeleri mercek altına aldı.

Muhalifleri destekleyen nitelikte facebook ve twitter’den paylaşımlarda bulunan ya da olumsuz yorum ve mesajlar yazan parti yöneticileri ve delegeler hakkında ihraç dosyaları hazırlandığı ileri sürüldü. Araştırmanın ulusal ve yerel medyaya verilen beyanat ve demeçleri de kapsadığı öğrenildi.

Genel Başkan ve parti yönetimi hakkında hakaret içeren yorum, paylaşım ve mesajlarda bulunan delege ile yöneticilerin “tedbirli” olarak ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilecek. Tedbirli olarak disipline gönderilen delegeler olası bir kurultayda oy kullanmayacak.

İŞARETİNİ VERMİŞTİ

MHP Lideri Bahçeli, K.Hamam kampının son günü düzenlediği basın toplantısında imzacılara yönelik disiplin süreci işletileceğinin mesajını şöyle vermişti:

“Demokratik hakkın kullanmasında disiplin cezası olmaz. Ancak, bu hakkını kullanırken siyasi varlığımıza, partiyi yönetenlere veya partide çalışanlara acımasızca hakaret eden kişiler hakaretlerinin karşılığında gerekli cezalarla muhatap olacaktır. Parti tüzüğümüzde gerekli hükümler uygulanacaktır”

SÖZCÜ