Galatasaray’da başkan adaylarından Dursun Özbek, “Borç-borç diyerek kamuoyunda oluşturulan algı doğru değildir. Rakiplerimizle kıyaslarsak birçok konuda daha iyi olduğumuz ortada. Har vurup harman savurursak 2 katını kazansak da fayda etmez. Bir sloganım var, benim 3D sloganı: Disiplin, dayanışma ve denetim” dedi.
Sarı-kırmızılı kulüpte bu ay içerisinde yapılacak seçim öncesi başkan adaylarından Dursun Özbek, bugün düzenlenen divan kurulu toplantısında bir konuşma yaptı.
Özbek, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda bulunmanın her Galatasaraylı için onur olduğunu belirterek, "Bu kürsüde olmak ise en büyük gurur kaynağı, Ali Sami Yen abiden gelen hazineyi taşımak üzere, ben bugün bu sorumluluğun bilincinde karşınızdayım. Sizlerin de vereceğiniz destekle Galatasaray’ı yarınlara taşımak için 36. başkan adayı olarak karşınızdayım. Sizler divan heyeti olarak, Galatasaray ile ilgili rakamların en çok bilincinde olan kişilersiniz. Sizlere borçlardan, ödemelerden, zorluklardan bahsetmeyeceğim. Sizlere eksikleri değil, artıların yer aldığı madalyonun öbür tarafını göstermeye çalışacağım. Pek çok konuda duygusal yaklaştığımız Galatasaray aslında 400 milyon dolar hacminde büyük bir holdingdir. 2013-2014 sezonunda 162 milyon Euro rakamıyla dünyanın en çok gelir elde eden 18. takımı olmuştur. Bu durum Ali Sami Yen ağabeyimin Türk olmayan takımları yenmek ilkesinin sahada değil, dışında da geçerli olduğunu gösterdi" dedi.
"OLUŞTURULAN ALGI DOĞRU DEĞİLDİR"
Sarı-kırmızılı camiada oluşturulan borç algısının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Özbek, "Rakiplerimizle kıyaslarsak bir çok konuda daha iyi olduğumuz ortada. Har vurup harman savurursak 2 katını kazansak da fayda etmez. Bir sloganım var benim, 3D sloganı: Disiplin, Dayanışma ve Denetim. Mali genel kurullarda, mali kongrelerde Galatasaray bütçesi konsolide olarak veriliyor. Seçilirsem ve genel kurul izin verirse hepsini ayrı ayrı şeffaf olarak vereceğiz. Dursun Özbek olarak size şunun garantisini veriyorum; başkan olmam halinde 2 yıl içerisinde borç diye bir şey kalmayacak. Borç değil, başarıların konuşulmasını sağlayacağız” açıklamasını yaptı.
“Galatasaray’da 2 sene içerisinde borçlar sıfırlanacak diye bir söz vermiyorum” diyen Özbek, “Forbes Dergisi’nde sıralamaya girsek 140-150. sırada olması gerekiyor. Spor kulübü olduğu için girmiyor. Ben huzurlarınızda 35 değişik farklı başkanıma teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Galatasaray’ın bugün geldiği haliyle Türkiye’nin medarı iftiharı ve gurur kaynağıdır. Galatasaray Türkiye’nin en çok tanınan ve sevilen markasıdır. Kötü şeyleri konuşup medya önünde küçük düşürmekten başka bir şey sağlamıyor” diye konuştu.
“YENİ DEĞİL, YİNE GALATASARAY”
Başarılı iş adamı Dursun Özbek, “Seçimde ‘yeni değil yine Galatasaray’ sloganını kullanıyoruz. Bir bütün olmak için yola çıktık. Mazimizden aldığımız güçle, kurumsal hafızamızla, çağımızın gerektiği dönüşümleri gerçekleştirerek Galatasaray’ı yukarı taşımak için buradayız. Yönümüzü bu anlayışla çiziyoruz. İlk işlerimden biri Galatasaray’da başkanlık yapmış, herkesi ziyaret ettim ve fikirlerini aldım. Galatasaray için devamlılık ne kadar gerekliyse yenilik ve değişim de o kadar önemli. Ortak aklı devreye sokmak, konuşmaktan çok dinlememiz gerekir. Eğer başkan olursam tüm başkanlardan kurulu bir kurul kuracağız ve onların fikirlerini dinleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
“GALATASARAY’A YENİ TESİSLER KAZANDIRMAK DA SÖZ KONUSUDUR”
Sarı-kırmızılı kulübün mali konularına da değinen Özbek, “Galatasaray’ın şu anki en büyük sıkıntısı ne mali ne başka bir şey; sadece bölünmüşlük. Amacımız uygulamada tek vücut olmak. Denetim kurulunun sağlıklı ve bağımsız çalışması çok önemli. Amacımız her gün önceki günden daha güçlü bir Galatasaray oluşturmak. Son yıllarda spor kadar ilgi gören sık sık gündeme gelen bir konu var. Gayrimenkulleri nasıl değerlendireceğiz. Ben Dursun Özbek olarak huzurunuzda şunu belirtmek istiyorum: Galatasaray, taraftar ve kamuoyu nezdinde gayrimenkul satan bir kurum olarak asla gözükmeyecektir. Amacımız günü kurtarmak adına gayrimenkul satmak değil, en iyi şekilde değerlendirerek kulübünüzün çok uzun vadede hizmet edecek gelir noktaları yapmaktır. Galatasaray’a yeni tesisler kazandırmak da söz konusudur. Çalışma dönemimizde muhtelif belediyelerden tesis için temaslarımız sürüyor. Yönetimin kısalığı nedeniyle bazılarını sonuçlandıramadık. Eğer genel kurul lütfedip bu görevi bize verirse sonuçlandıracağımız konulardır” açıklamasını yaptı.
“OTEL PROJESİ YAPTIK”
Özbek, bir otel projesi yaptıklarını açıklayarak, şunları söyledi:
"Kulübe çok uzun süre hizmet edebilecek bir tesis olarak görüldü. Yaptığımız fizibilite çerçevesinde 200 odalı 5 yıldızlı bir otelin yıllık getirisi 5 milyon dolardır. 3-4 misli daha fazla kaynak getirecek bu projeyi değiştirdik. Duygun ağabeyime buradan çok teşekkür ediyorum, bana verdikleri destekten dolayı. Projeyi bankalara verdim. 4 bankayla görüştük. Çok fizibile bulundu. 36 milyon dolar kredi biçildi. Ben buradaki harcanacak paranın maksimum 15 milyon dolar olacağına eminim. Biz bankalardan 35 milyon istemiyoruz. 15 milyon verin bu paraya bitireceğiz diyoruz. Biz parayı aldık ve inşaata başladık ve bankalar niye bizden almadınız diye kavgaya tutuştular. 10 yıllık vade ile bu krediyi konuşlandırdık. Kredinin tümünü de kullanmayacağız. Şimdi 6,5 milyon TL’ye her şey yükseliyor. Öyle umuyorum ki bundan biraz daha aşağıda olacak” dedi.
TT ARENA PROJESİ
Türk Telekom Arena’nın akibeti hakkında da önemli konulara değinen sarı-kırmızılı kulübün başkan adaylarından Dursun Özbek, “Gelelim stada. Stada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Fakat eksik bir kısmı var stadımızın. Devlete ait olan arazi üzerinde bazı haklarınız vardır. Yap işlet devret gibi. Ama bu haklarınız sizin intifa hakkı diye bir şeyle tescil edilmiştir. Malın sahibi GSGK’dir. İntifa hakkı tapusunun alınmasıdır. Alınamama sebebi de Duygun hocamın temaslarıyla ortaya çıktı. Bu stat yapıldı siz burada oynuyorsunuz ama sizin bize taahhütünüz üzerine stadın üzerinin kapanması lazım. Kapanması için size parayı da verdik. Para nerede Allah bilir. Siz şimdi intifa hakkı tapusu istiyorsunuz. Eğer stadın üzeri kapanırsa intifa hakkı tapusunu verecek devlet. Peki bu ne ifade ediyor? Stadın üzeri kapanması 10 milyon Euro deniyor, 7 milyon Euro deniyor. Ben bir iş adamı olarak hiçbir işimi yarım bırakmadım. Burada yapılması gereken, stadın üzerinin kapanması ve intifa hakkı tapusunun alınmasıdır” şeklinde konuştu.