Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Sporları Artistlik Jimnastik Minikler A, Minikler B ve Küçükler İl Birinciliği Yarışması sona erdi.
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Okul Sporları Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Okul Sporları Artistlik Jimnastik il Birinciliği Yarışması, 48 sporcunun katılımıyla Ferdi Sporlar Merkezi Jimnastik Salonu’nda yapıldı. Yarışmalarda minik erkekler, minik kızlar A, minik kızlar B, küçük kızlar olmak üzere 4 kategoride yarışan öğrenciler, derece yapabilmek için birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Büyük çekişmeye sahne olan yarışmalar sonunda dereceye giren öğrenci ve okullara madalyalarını Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Yalçın Özdemir, jimnastik antrenörleri Faik Cengiz ve Serhat Çınar ile çocuklarını izlemeye gelen aileler verdi.
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Yalçın Özdemir, özellikle jimnastik branşının tüm sportif branşların temeli olduğunu belirterek, “Müsabaka havasından uzak olan bu turnuvada tüm miniklerimiz gönüllerin birincisi oldular. Burada önemli olan miniklerimize bu yaşlarda spor yapmanın bilincini kazandırmaktır. Artık spor branşlarında başarılı sporcu yetiştirmekteyiz. Bu yapılan turnuvalarda velilerimizin de salonumuzda olmalarından ve çocuklarına verdikleri bu sonsuz destekleri ilimiz sporu adına çok sevindirici bir tutum. Burada yaptığımız müsabakalar sonucunda dereceye giren sporcularımız, 14-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında Bolu’da yapılacak olan Türkiye şampiyonasında ilimizi temsil edeceklerdir. Desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına velilerimize teşekkür ediyor, dereceye giren bütün sporcularımızı kutluyoruz. Sporcu ve antrenörlerimize de katılacakları Türkiye şampiyonası müsabakalarında başarılar diliyoruz” diye konuştu.