Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi 2015 yılı Dördüncü Birleşimin birinci oturumunu gerçekleştirdi.
Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından Mart ayı Meclis zabıt tutanağının oylanması yapıldı. Tarsus Belediyesi 01.01.2014-31.12.2014 dönemi faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edilirken, Tarsus Belediyesi 01.01.2014-31.12.2014 dönemi denetim komisyonun raporu komisyon üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Yıl içerisinde aktif olmayan komisyonların kapatılması oy birliğiyle kabul gördüğü mecliste, Daimi Encümen üyeliğine Esin Erkoç, Mustafa Yavuz ve Kasım Takan seçildi.
Plan Bütçe ve Kesin Hesap komisyonuna Nükhet Koç Çelik, Mehmet Yunus Seven, Ali Şimşek, Kurtuluş Avşar Güler ve Yüksel Atum, İmar Komisyonuna Esin Erkoç, Mehmet Sabırlı, Hüseyin Sarı, Ali Uyan ve Kadir Canlı, İmar Ltd. Şti. Hesap İnceleme Komisyonuna Nükhet Koç Çelik, Mustafa Yavuz ve Ali Şanlı, Temizlik, Çevre ve Sağlık Komisyonuna Ali Çelik, Hüseyin Şendağ, Levent Alpaltaş, Ulaş Güvenç ve Mehmet Yıldız, Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonuna Ali Şimşek, Esat Dönmez, Mehmet Yunus Seven, Çetin Uzabacı ve Necati Avazer, Gençlik ve Spor Komisyonuna Yakup Erkan Kolukırıkoğlu, Hüseyin Sarı, Levent Alpaltaş, Raci Aydın ve Levent Eker, Ekonomi, Kalkınma ve Turizm Komisyonuna Enver Köksal, Mustafa Yavuz, Hüseyin Şendağ, Feridun Ergün ve Rüştü Çopur üye olarak seçildi.
Belediye müdürlüklerinden gelen tekliflerin görüşülmesinde Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin üyeliğinden çıkılması oy birliğiyle kabul edildi.
Komisyonlardan gelen evrakların görüşülüp karara bağlandığı mecliste Belediye Başkanı Şevket Can, gündemdeki konular üzerinde açıklama yaptı.
Tarsus’ta yaşayan tüm insanların hakkını korumakla görevli olduklarını ifade eden Başkan Can, “Biz burada Allah’ın izni ile sizlerin, hepinizin duası ve desteği ile hep birlikte başaracağız, başarmak zorundayız. Ortak noktamız Tarsus, ortak noktamız Tarsus’umuza hizmet etmek, bunun içinde var gücümüzle çalışacağız. Biz sizlerle beraber güzel bir şekilde tamamen hizmet anlayışı ile eşit hizmet uygulayarak, Hak’tan şaşmayıp, hakkaniyeti uygulayarak şehrimizdeki yaşayan bütün insanlarımıza bütün köylerimize ve bütün şehrimize hizmet edeceğiz” dedi.