Mersin Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından, soydaşlarımıza yardım sağlamak amacıyla Türkmen Koordinasyon Merkezi açıldı.
Toroslar ilçesi Çavuşlu Mahallesi’nde hizmete giren merkezin açılışında konuşan Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, merkez aracılığıyla toplanan yardımların zaman kaybetmeden Türkmenlere ulaştırılacağını söyledi. Burada herkese sorumluluk düştüğünü kaydeden Gölgeli, "Evinizde, elinizde iki tane olan kıyafetinizin birini Türkmen soydaşlarımızla paylaşabilirsiniz. En son yurt genelinde yaptığımız kampanya, halkımızın desteği ile büyümüştü. Ve bizzat Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz Bey, toplanan yardımları kendi elleriyle Kerkük’e teslim etmiş, Türkmenlerin gönlünü almıştı. Bugün burada açılışını yaptığımız Koordinasyon Merkezi sayesinde yardımlarımız sürekli hale gelecek ve soydaşlarımız, çocuklarına iki lokma yedirecek, üzerlerine elbise giydirebilecek" dedi.
Türkmen Koordinasyon Merkezi’nin açılışına gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür eden Gölgeli, "Bu vesile ile bir kez daha bu yurdu bizlere emanet eden başta Atatürk olmak üzere Çanakkale şehitlerimizi ve bu vatan için kanını toprağa akıtarak şehadet şerbetini içmiş tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, bulunduğu bölgelerde kaderine terk edildiği için hayatını kaybeden soydaşlarımızı minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" diye konuştu.
Gölgeli ayrıca, özellikle Çin’deki Uygur Türkleri olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinde zulüm gören Türkmenlere sahip çıkılması çağrısında bulundu.