Akdeniz Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı, renkli görüntülere sahne oldu. Toplantıya yöresel kıyafetleriyle katılan kadın meclis üyeleri, 8 Mart mesajı verdi.
Akdeniz Belediye Meclisi, Mart Ayı Olağan Toplantısı’nı yaptı. Belediye Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu başkanlık etti. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşim tutanak özetleri oylanarak kabul edildi. 2015 Mali Yılı Vergi, harç ve ücret tarifesinin 3. maddesinde yer alan ’İşgal Harcı’nın yeniden belirlenmesi ile ilgili teklif oybirliği ile kabul edildi. Gündemin 4’üncü maddesinde yer alan Disiplin Amirleri Yönetmeliği ile ilgili Eğitim Kültür Komisyonu, Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu ve Gençlik-Spor-Sağlık Komisyonu raporları, komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.
Akdeniz Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısında bir sonraki meclise bıraktığı Nusratiye Mahallesi’ne yeni bir park yapımı ile ilgili teklifi görüştü. Mahallede bulunan bin 608 metrekare yüzölçümündeki parselin park olarak kamulaştırılması ve düzenlemesinin yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesiyle ilgili İmar, Çevre, Plan Bütçe, Eğitim Kültür, Kadın Erkek Eşitliği ile Gençlik, Spor ve Sağlık Komisyonları Raporları oyçokluğu ile onandı. Buna göre söz konusu alan kamulaştırılacak ve ardından bu alanda Büyükşehir Belediyesince park düzenlemesi yapılacak.
Bir sonraki gündem maddesinde yer alan, İhsaniye Mahallesi’nde bulunan bazı taşınmazlarla ilgili plan tadilatını içeren İmar Komisyonu ve Çevre Komisyonu Raporları, komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi. Verilen önergeyle gündeme alınan, Belediye ve bağlı kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik hükümlerine göre yapılması gereken özlük işlemlerine ilişkin teklif, oyçokluğu ile kabul edildi.
Bu arada Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve bazı meclis üyeleri, toplantıya yöresel kıyafetleriyle katıldılar. Kadın meclis üyelerinin yöresel kıyafetleriyle toplantıya katılması fikrinin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü de içeren hafta içinde bulunmalar nedeniyle alındığına dikkat çeken Mutlu, “Biz 8 Mart haftasında kadına yönelik her türlü şiddete dikkat çekmek için bugün bu kıyafetlerimizle buradayız. Geçtiğimiz hafta katledilen Özgecan Aslan ve şiddete uğrayan tüm kadınları bir kez daha anıyoruz. Kadına yönelik şiddet sadece kadınların değil, aynı zamanda toplumun bütününün, erkeklerin ve tüm insanlığın sorunudur. Evrensel ölçekte kadına uygulanan şiddet azaltmak ve sonlandırmak siyasetin, yargının, sivil toplum örgütlerinin ve erkeklerin görevidir" dedi.