GİRESUN (AA) - Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, ilkbaharın gelişiyle birlikte belediye olarak üç önemli projeye start verdiklerini söyledi.

Belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Aksu, yaptığı açıklamada, ilkbahar ve yaz aylarının yoğun geçeceğini belirtti.

Aksu, belediye olarak vatandaş odaklı çalıştıklarını kaydederek, "Tüm müdürlüklerimiz kendi sorumluluk alanına giren konularda, vatandaşın şikayetlerini,  taleplerini dikkate almalılar. Bu hassasiyeti hepinizden istiyorum. Bu yıl asfalt yılımız olacak. Her türlü hazırlığı yaptık. 25 bin ton asfalt yapmayı planladık. Havaların asfalt yapımına elverişli hale gelmesini, sıcaklıkların artmasını bekliyoruz. Şehir merkezinde birçok cadde ve sokakta çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Belediyenin bu yıl 3 önemli projeye imza atacağını ifade eden Aksu, "Yeniyol projemizi hayata geçirdik. Yaklaşık 5 milyon lira bedeli olan Keşap Durağı Otopark ve Meydan projesinin ihale hazırlıkları sürüyor. Projenin devamı olan Kazancılar yokuşu ile yaklaşık 8 milyon liraya yükselecek. Söz verdiğimiz gibi Gedikkaya’yı turizme kazandırıyoruz. Gedikkaya projesi için arkadaşlarımız çalışmaya başladı. Bütün yetkili arkadaşlarımızın bu projelere sahip çıkmalarını, hizmetlerin kısa sürede tamamlanmasına özen göstermesini bekliyorum. Yaz mevsimi öncesinde yollarımızın tamamını yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.