Tokat Belediyesi tarafından park, kavşak ve refüjlere dikilen 77 bin lale rengarenk görüntüsü ile şehre ayrı bir güzellik kattı.
Tokat Belediyesi vizyon projelerin yanı sıra park, bahçe, kavşak ve refüjlerde yapılan peyzaj çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, çevre düzenlemesine de ayrı bir önem verdiklerini, bu anlamda 77 bin lale aldıklarını söyledi. Şehrin bir çok noktasında kavşak ve refüjlerin lalelerle süslendiğini ifade eden Başkan Eroğlu, ak zambak figürüyle yapılan çalışmaları da yaygınlaştırılacağını ifade ederek, “Hıdırlık Köprüsü’nden 600 Evler Kavşağı’na, Askeri Gazino’nun oradan Afgan evlerine kadar da Behzat Bulvarı’nı ak zambaklı şehir ışıklandırması ve yeni kaldırım çalışması yapacağız. Ayrıca kavşak ve peyzaj çalışmalarının yanı sıra 12 yeni park yaptık. 20’si yeni olmak üzere, 72 parkı da bu sene içinde yeniden bakıma alıp düzenleyeceğiz” dedi.
Kent estetiğini artırmak için şehir mobilyalarını yenilediklerini, bu kapsamda taksi duraklarını, çöp kovalarını, simit arabalarını değiştirdiklerini belirten Başkan Eroğlu, ayakkabı boyacılarıyla ilgili de düzenleme yapacaklarını söyledi. Başkan Eroğlu ayrıca boyasız, sıvası dökülen binalarından estetik görünüme kavuşması için vatandaşlarla koordineli olarak çalışma yapacaklarının altını çizdi.