"Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanan 3 akademisyene destek amacıyla geldiğiİstanbul Adalet Sarayı'nda terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından, savcılığın talebi üzerine sınırdışı edilen özel bir üniversitede öğretim görevlisi Christopher Stephenson, hakkındaki giriş yasağının kaldırılmasının ardından Türkiye'ye döndü.
Tarifeli bir uçakla İngiltere'nin başkenti Londra'dan İstanbul'a gelen Stephenson, eşi ve kızı, pasaport işlemlerinin ardından Atatürk Havalimanı'nda kendisini bekleyen yakınlarıyla bir araya geldi.
Stephenson, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'ye döndüğü için buruk bir sevinç yaşadığını söyledi.
"DERSLERİME DEVAM EDECEĞİM"
Stephenson, Türkiye'de çalışması ve kalması için bir sıkıntı olmadığını ifade ederek, "Çalıştığım üniversite yönetimiyle konuştum. Derslerime gireceğim. Bildiğime göre bütün hayatıma şimdi normal bir şekilde devam edeceğim" şeklinde konuştu.
PKK PROPAGANDASI
"Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanan 3 akademisyene destek için 15 Mart'ta gittiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bildiri dağıttığı ve terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan özel bir üniversitenin öğretim görevlisi Stephenson, 16 Mart'ta eşi ve çocuklarıyla İngiltere'ye gitmişti.