Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT) Sanat Yönetmeni ve Müdürü Selim Gürata, EXPO 2016 Antalya sergi alanında bulunan büyük amfiyi ve kongre merkezini gezdi.
“Çiçek ve çocuk” temasıyla 22 Nisan’da kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya sergi alanını gezen Antalya Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni ve Müdürü Selim Gürata, 5 bin kişilik büyük amfi ve ana salonu 5 bin 3 kişi kapasiteli Kongre Merkezinde incelemelerde bulundu.
Her iki mekânda da teknik donanım, sahne ölçüleri, akustik, ışık sistemleri gibi konularda bilgi alan Gürata, “Bütün teknik donanımları, koltuk kapasitesi ve malzemenin kullanımı muhteşem, yani Antalya’ya yakışır iki tane özel mekân ve salon yapılmış. Umuyorum ki uluslararası gösterilerin ve ulusal gösteriler için çok verimli bir alan olacak burası” dedi.
Bu mekanı en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyleyen Gürata,
“Böyle bir mekânı değerlendirmemek mümkün değil tabi ki. Bu yılki festival kapsamında aslında burada birkaç etkinlik yapmak istiyorduk ama şu an takvim nedeniyle belki bu yıl yapamasak bile, biliyorsunuz bizim festival 17-27 Mayıs tarihleri arasında, festival kapsamında yapamasak bile öncesinde ya da sonrasında Antalya Devlet Tiyatrosu olarak biz buradaki sahnelerde seyircilerimizle buluşacak güze etkinlikler yapmayı planlıyoruz.”