Ali DANAŞ-Sercan SAPANATAN/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Şenol Güneş, Medicana Sivasspor'u 2-0 mağlup ettikleri maçta iyi oynadıklarını ve galibiyeti hak ettiklerini söyledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Güneş, rakipleri karşısında birçok pozisyona girdiklerini ifade ederek, "İyi oynadığımızı düşünüyorum. Mücadelenin keyifli tarafları da vardı. Rakibe göre oyun tarzımızı ortaya koyduk. Bir maçın oynanmasında rakip, hakem, saha, seyirci, hava şartları, hepsi önemli. Bugün zemin düzgün olmasına rağmen hava çok rüzgarlıydı. Bu da pas yüzdemizi ve şutu etkiledi. Rüzgarın etkisiyle top kayıpları da oldu. Topu biraz daha tutmalıydık, onu yapamadık. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyoruz. Seyirciler de destek oldu. Perşembe günü de o desteği bekliyoruz" diye konuştu.

Güneş, pas ve şutlarda hata yapmalarının saha ve hava şartlarından kaynaklandığını belirterek, "Bu kadar kötü olması mümkün değildi. Bu, giren ve çıkan oyuncuların hepsi için geçerli. Yine de bunları düzeltmek gerekiyor. O şartlara uyum sağlayan oyuncular olmak durumundayız" dedi.

Atiba Hutchinson'ın penaltı pozisyonuyla ilgili bir soruya da tecrübeli teknik adam, "Penaltı pozisyonunu fazla görmedim ama penaltıdan önce bir pozisyon var. Ona faul de vermedi. Hakem kötü niyetli olsa, maç çok daha erken biterdi. Hakem konusunu çıkaralım, Medicana Sivasspor'un bizi farklı yenebileceğini söyleyebilir misiniz? Bu tip eleştirileri doğru bulmuyorum" yanıtını verdi.

Futbol adına güzel şeyler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Şenol Güneş, "Rakip takımın yardımcı antrenörü bana gelip hakarette bulunuyorsa zaten konuşulacak bir şey yok. Hakem, saha, seyirci mazeretlerini kullanmak istemiyoruz. Onlar kullanabilirler" şeklinde konuştu.

"Quaresma ile Oğuzhan Özyakup arasında sorun olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine teknik direktör Güneş, "Hiç öyle bir sorun yok. Bütün oyuncularımız, bizim oyuncularımız. Saha içinde ne gelişti, ne gördünüz bilmiyorum. Benim gördüğüm de bir şey yok. Takım olma olgusu da budur. Herkes görevini yapmaya çalışıyor" ifadesini kullandı.

"Quaresma ile aranızdaki ilişki şu an nasıl? Baba-oğul durumuna geçti mi?" sorusuna da Güneş, "Baba-oğul diye bir şeyimiz yok. O bizim oyuncumuz, ben de onun hocasıyım. Quaresma hafta içi çok iyi çalıştı. Geçen haftalarda dalgalanmalar geçiriyordu. Daha iyi çalıştı, temposu iyiydi. Bu da sahaya yansıdı. Top kayıpları olmadı mı? Oldu. Gayret olunca, top kaybı yapması da normal" cevabını verdi.

Güneş, siyah-beyazlı ekibin Alman futbolcusu Mario Gomez'in performansıyla ilgili, "Yorgunluğu koşmayla ilgiliydi. Çok iyi pres yaptı ama topu iyi kullanamadı. O tempodan sonra bunlar olabilir ama etkisiz olduğu bir gerçek. Daha önce oyundan alacaktım ama hep koşan ve boğuşan bir görüntü sergilediği için sıkıntı yoktu" dedi.

Rhodolfo: "Maçın başından sonuna kadar oyuna hakim olan taraf bizdik"

Siyah-beyazlı futbolcu Luis Rhodolfo, ligde iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, "Maçın başından sonuna kadar oyuna hakim olan taraf bizdik. Son bölümde attığımız gol işimizi kolaylaştırdı, nefes aldık. Her maç üstüne koyuyoruz. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Tabii ki goller kaçırıyoruz. Bugün de kaçırdığımız goller var ama önemli olan pozisyona girmek. Takımımız pozisyon üretiyor. Her maçta pozisyon buluyoruz. Bundan sonraki maçlarda da çok pozisyon bulacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Performansını artırmaya çalıştığını belirten Rhodolfo, maçlarını Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynamak istediklerini belirterek, "Burada taraftarımızla bir bütün oluyoruz, sahaya daha yakınlar. Maçın başından sonuna kadar bizi destekleyen mükemmel bir taraftarımız var. Onlara da teşekkür ediyoruz. Ambiyans çok güzel ve burada oynamaya devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

MEDİCANA SİVASSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ BURUK: "HAKEM MAÇA MÜDAHİL OLMASAYDI, BİZİM İÇİN ÇOK FARKLI OLABİLİRDİ"

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise maçın hakemi Hüseyin Göçek'i eleştirerek, şunları söyledi:

"Beşiktaş maça baskılı başladı, ancak biz daha sonra oyuna denge getirdik. Girdiğimiz pozisyonlar vardı. Son pasları doğru yapsak, gol atmamız işten bile değildi. Maç ortada gidiyordu, iki taraf da gol atabilecek durumdaydı. Bize göre verilmiş, çok yanlış, ağır bir penaltı maçın dengesini bozdu, İkinci yarıda önde basarak rakibimiz karşısında zaman zaman oyun üstünlüğünü ele geçirdik. Maçın genelinde oyuncularımın isteklerinden memnunum. Hakem maça müdahil olmasaydı, bizim için çok farklı olabilirdi. Maalesef bunlar oluyor. Özellikle bizim önümüzde yardımcı hakeme İngilizce edilmiş çok net bir küfür var. Bunu da duyduklarını ama bu küfürlerin söyleniş tarzına göre değerlendirildiğini söylediler. Küfrün mimikleri varmış ya da ne için söylendiği önemliymiş. Bu da şunu gösteriyor, dışarıda yabancı dilde küfür edebilirsiniz ama bunun nasıl olduğu oyuncunun şeyine bağlı. Bu tür şeyler bizi üzüyor ama gerçekten kazanmak için her şeyi yapan bir Beşiktaş vardı. Beşiktaş'ı kutluyorum, şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum. Emeklerine hiçbir zaman saygısızlık etmek istemiyorum, çünkü gerçekten iyi bir takım."

Maçın son anlarında İbrahim Akın'ın içinde bulunduğu pozisyonun penaltı olduğunu ileri süren Buruk, "Chahechouhe'nun pozisyonu penaltı değilmiş ama son anlarda İbrahim Akın'ın pozisyonu penaltıydı. Hutchinson'ın pozisyonu penaltıysa, İbrahim Akın'ın pozisyonu 10 tane penaltı. Maalesef şu an Türkiye'deki ortam bu şekilde. O yüzden fazla üzülmüyoruz. Her maça bunları bilerek geliyoruz. Tüm dünyada bu böyle" dedi.

Yedek kulübelerinin bulunduğu saha kenarında yaşanan gerginliği görmediğini vurgulayan Okan Buruk, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile arasında bir gerginliğin söz konusu olamayacağını söyledi.