Şahinbey Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı, Genç Ampute Akademisini kurmak için harekete geçti. Ampute Takımı Teknik Direktörü Ökkeş Böke, çevre mahalle ve okullara giderek akademiye katılmak isteyen engelli gençleri buluyor.
Ampute Futbol Ligi’nde üst üste aldığı galibiyetlerle ligde fırtına gibi esen Şahinbey Ampute Futbol Takımı, Genç Ampute Akademisi kurmaya hazırlanıyor. Ligin ilk yarısının bitmesinin ardından Şahinbey Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel’in talimatıyla harekete geçen Teknik Direktör Ökkeş Böke çevre mahallelerde ve okullardaki engelli gençleri tespit ederek akademiye davet etmeye başladı.
GÜZEL: "AMACIMIZ ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN SOSYAL HAYATA KATILMASINI SAĞLAMAK"
Kulüp Başkanı Cuma Güzel, engelli gençlerin sosyal hayata katılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Genç engellilerin gerçek potansiyellerini ampute futbol takımında ortaya koyabileceklerini ifade eden Başkan Güzel, “Ampute futbolu ülkemizde pek bilinmiyor. Bu nedenle futbol oynamak isteyen engelli arkadaşlarımız ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bizde hem takımımızın alt yapısını oluşturmak hem de, engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılmasını sağlamak adına Genç Ampute Akademisini kurduk. Teknik Direktörümüz Ökkeş Böke, okulları ve çevre mahalleleri gezerek akademiye katılmak isteyen engelli gençlerimizi arıyor. Bizim ulaşamadığımız ve takımımıza katılmak isteyen engelli kardeşlerimiz kulübümüzü telefonla arayarak bilgi verebilirler. Bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen ve belediyenin bütün imkanlarını seferber eden Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na da ayrıca teşekkür ederim” dedi.
Bütün engelli gençleri Genç Ampute Akademisi’ne davet eden Böke ise, “Yeni kurulan alt yapımıza genç yetenekler bulmaya çalışıyoruz. Dolaştığımız okullarda birkaç engelli arkadaş tespit ettik. Bazı arkadaşlarımızla antrenmana başladık. Engelli gençlerimizi aramaya devam ediyoruz. Ulaşamadığımız engelli arkadaşlarda kulüp binamızı telefonla arayarak bilgi verebilirler” diye konuştu.