Harran Anadolu Lisesi, her yıl Muharrem ayında geleneksel olarak düzenlendiği etkinlikte kurum amirlerine ve vatandaşlara aşure ikram etti.

Harran Anadolu Lisesi’nin Muharrem ayında geleneksel olarak düzenlendiği etkinliğe; Harran İlçe Kaymakamı M. Selami Yazıcı, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Garnizon Komutanı Yusuf Alper Öztürk, Harran İlçe Emniyet Müdürü Recep Yeşil, daire amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Okul Müdürü İsmail Akay, okullar arasında aşure geleneğini ilk başlatan eğitim kurumu olduklarını söyledi.

Harran Kaymakamı M. Selami Yazıcı, Muharrem ayının İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederek, “Halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen aşure günü, birlik ve beraberliği perçinlemektedir. Aşure gününü bir arada kutlamamıza vesile olan Harran Anadolu Lisesi öğretmenlerine teşekkür ediyor, tüm Harranlı vatandaşlarımızın Muharrem ayını kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, bu tür etkinliklerle gelenek ve göreneklerin yaşatılması gerektiğini belirtti.

Özyavuz, “Hicri takvime göre yeni yılın ilk ayı olan Muharrem ayına ‘merhaba’ dediğimiz bu günlerde, içindeki tahıllardan çok güzel bir tat oluşturan aşure ile sevgi, mutluluk, birlik ve beraberliği yaşıyoruz” şeklinde konuştu.