Gümüşhane’de yağmurun yerini bugün öğle saatlerinden itibaren kar yağışına bırakması ile yüksek kesimler beyaza büründü.
Son yılların en yağışlı mevsimini geçiren Gümüşhane, Kasım ayına yağmur ve kar yağışıyla girdi. Hafta sonu etkili olan yağmur bugün öğle saatlerinde yerini kar yağışına bırakırken, kentin bitişiğindeki yüksek mahallelerde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Kar yağışıyla birlikte ağaçlardaki meyveler güzel bir görüntü oluştururken, yağışın Salı gününe kadar aralıklı olarak devam edeceği, hava sıcaklığının da geceleri sıfırın altına düşeceği tahmin ediliyor.
Meteorolojinin uyardığı gibi yüksek kesimlerde etkili olan yağışın ardından Zigana Dağı geçidinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, karayolu yetkilileri geçitlerde trafiği aksatacak herhangi bir sıkıntı olmadığını bildirdi. Yağışın ardından Çamlıca ve Süleymaniye mahallelerinde fotoğraf çekmeye giden Hüseyin Özgün, bölgenin yüksek kesimlerini tamamen beyaza bürüyen yağışla birlikte güzel görüntülerin ortaya çıktığını söyledi.