Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Honduras Ulusal Bağımsız Üniversitesi Eğitim Hastanesi (UNAH) Yeni Doğan Bölümüne tıbbi cihaz desteğinde bulunuldu.
TİKA’nın Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde Sağlık alanında gerçekleştirdiği projeler kapsamında Honduras Ulusal Bağımsız Üniversitesi Eğitim Hastanesi (UNAH) Yeni Doğan bölümüne 8 adet kapalı kuvöz ve 90 adetçocuk küveti donanım desteği verildi. 1958 ile 1967 yılları arasında yapımı tamamlanan Honduras Ulusal Bağımsız Üniversitesi Eğitim Hastanesi (UNAH) 1 Mayıs 1969 yılında çocuk hastanesi olarak hizmet vermeye başladı. Söz konusu hastaneye 1970 yılında kadın doğum bölümü de eklendi. 1200 yatak kapasiteli Honduras’ın en büyük kamu hastanesi olan Honduras Ulusal Bağımsız Üniversitesi Eğitim Hastanesi 2014 yılı içerisinde 287.312 kişi ayakta tedavi, 289.296 kişi acil servis bölümünde, 86.382 kişide yatarak tedavi olmak üzere toplam 662.989 kişiye tedavi hizmeti sundu.
Honduras Ulusal Bağımsız Üniversitesi Eğitim Hastanesi yeni doğan bölümünde toplam 100 adet kapalı çocuk kuvözü (Erken veya yeni doğmuş bebeklerin, bulaşıcı hastalıklardan korunması amacıyla içine yerleştirildiği, belirli sıcaklığı olan tıbbi cihaz.) bulunuyor. Yeni doğan bölümündegünde ortalama 45 ile55 arası yılda ise 18.000 ile 20.000 arasında doğum gerçekleştiriliyor. Bunun yanında Hastane’nin doğum sonrası bölümünde 50 normal bebeğin de bakımıyapılıyor. TİKA’nın vermiş olduğu tıbbi destek ile prematüre (erken doğan) bebeklerin vücut ısılarının yakından takip edilmesi ve kalori harcamalarının ideal seviyede tutulması yolu ile hayati bir tehlike yaşamadan hayata tutunmaları sağlanıyor.
TİKA tarafından temin edilen tıbbi malzemeler düzenlenen törenle hastane yetkililerine teslim edildi. Törene, TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun, Honduras Ulusal Bağımsız Üniversitesi Rektör Yardımcısı JulioRaudales, Eğitim Hastanesi Pediatri Kurul Koordinatörü Dr. ElsaPalou, Eğitim Hastanesi Pediatri Bölüm Şefi Dr. Victor Munoz, Türkiye’nin Honduras Fahri Konsolosu AdolfoFacusse ve hastane çalışanları katıldı. Yetkililer desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini sunarak, söz konusu işbirliğinin devam etmesi temennisinde bulundu.