Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Aday Adayı Muammer Beluk, AK Parti Hükümetinin 13 yıllık iktidarı süresince Türkiye’yi çağ atatan sağlık reformlarını yaptığını, bu süreç de Adana’nın da mevcut ve devam eden yatırımlarla Ortadoğu’nun “Sağlık üssü” haline geldiğini söyledi.
Aday adaylığını açıkladıktan sonra Türkiye’nin ve Adana’nın çeşitli sorunları ve milletvekili seçilmesi halinde yapacağı projeleri anlatmayı sürdüren Muammer Beluk, AK Parti Hükümetinin sağlık alanında Türkiye’yi çağ atlattığını kaydetti.
KUYRUKLAR TARİHE KARIŞTI
AK Parti iktidarıyla birlikte eskiden hastane önlerinde yaşanan doktor ve ilaç kuyruklarının tarihe karıştığını, artık hastaların istedikleri hastanede istedikleri doktoru seçerek muayene olabildiklerini ifade eden Beluk, “Eskiden bir ilaç alabilmek için bile üç ayrı kuyruğa giriliyordu. İlaç yazdırmak için ayrı bir kuyruk, reçete ibraz etmek için ayrı bir kuyruk, ilaç almak için ayrı bir kuyruk vardı. Bütün bunlar tarih oldu. Daha hiç görülmeyen uygulamalarla tanışıldı. Evde bakım desteği, 112 Ambulans hizmetlerinin geliştirilmesi, yaşlı ve özürlülere yönelik özel sağlık hizmetleri gibi bir çok hizmetle milletimiz tanıştırıldı. Bütün bunlar AK Parti’nin reformları sayesinde oldu” dedi.
DEV ESERLER KAZANDIRILDI
AK Parti Adana Milletvekili Adayı Muammer Beluk, Adana’ya yapılan dev sağlık yatırımlarına, ileri sağlık hizmetlerinin verilebileceği 1550 yataklı büyük kampus şehir hastanesi ile ağız diş sağlığı hastanesini örnek verdi. Sadece Adana’da şehir merkezinin değil tüm ilçelerin ileri sağlık hizmetlerinden faydalanması için yatırımlarla donatıldığını ifade eden Beluk şöyle konuştu:
“Yeni Numune Araştırma ve Eğitim Hastanesi gibi dev bir esere AK Parti Hükümeti döneminde tanışan Adana, şimdi iki büyük sağlık hizmetine daha kavuşacak. Devlet Hastaneleri ve özel hastanelerle Adana, Ortadoğu’nun önemli bir sağlık üssü haline geldi. Bugün bir çok Ortadoğu ülkelerinden hastalar Adana’ya şifa bulmak için geliyorlar. Adana’nın kent merkezinin yanı sıra Kozan, Ceyhan, Feke, Saimbeyli, Karataş, Ceyhan, Yumurtalık, Pozantı ve Karaisalı’da da sağlık ünitelerimiz takviye edildi. Bu saydığım ilçelerde ya yeni hastane yapıldı, ya mevcut hastanelere ek binalar inşa edildi ya da kapasiteleri arttırıldı. Bu sağlık hizmetlerinin verilmesinde emeği geçen parti büyüklerimize, Başbakanlarımıza, Bakanlarımıza ve Adana milletvekillerimiz ile bürokratlarımıza Adanalılar olarak şükran borçluyuz”