Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nde 1 Kasım seçimlerinde yaşanan başarısızlığın ardından Genel Başkan Adayları’ndan Dr. Selim Kaptanoğlu beraberindeki heyet ile birlikte Aydın’a gelip görüşmelerde bulundu. Kurultay delegelerinden de destek isteyen Dr. Selim Kaptanoğlu, ilk hedefin olağanüstü kurultayda tüzük değişikliği yapıp daha sonra MHP Genel Başkanlığında kan değişikliğine gitmek olduğunu açıkladı.
Ege Üniversitesi’nde karşıt görüşlü grup tarafından bıçaklanması sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Başkanı Fırat Çakıroğlu’nun duruşmasına katılmak için program değişikliği yapan aynı zamanda Başbuğ Alparslan Türkeş’in doktoru olan Dr. Selim Kaptanoğlu, diğer ziyaret ettiği illerde olduğu gibi Aydın’da da gerek tabanın gerekse parti yönetiminin mevcut yönetimin değişmesi yönünde talepleri olduğunu iddia etti.
“BAHÇELİ İLE ARTIK OLMAZ”
Yaklaşık bir haftaldır, Bursa, Yalova, Balıkesir, Manisa, İzmir ve Aydın illerinde değişik ziyaret ve görüşmeler içinde olduğunu ve bugüne kadar ziyaret ettiği her ilde benzer talep ve görüşlerle karşılaştıklarını belirten MHP Genel Başkan Adayı Dr. Selim Kaptanoğlu, Büyük Kurultay’da mevcut yönetime karşı muhalefet olduklarını bunun için çalışma yaptıklarını söyledi. Tüzüğe göre olağanüstü kurultaylarda genel başkan seçimi yapılamadığını bu nedenle ilk olarak tüzüğü değiştirmek istediklerini belirten Dr. Selim Kaptanoğlu, “1989-91 döneminde İstanbul İl Başkanlığı, 94-97 yıllarında Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığı yaptım. 97 Kongresinden sonra benimle birlikte 870 bin kişinin kaydı silindi. 1 Kasım seçimlerinin ardından dolaşmaya başladık. Ben de Genel Başkan Adayları’ndan biriyim. Ziyaret ettiğimiz illerde yaptığımız görüşmelerde genel kanı; ‘Bu yönetimle MHP ilk seçimde baraj altında kalır. Mutlaka kan değişikliği lazım’ şeklinde oluştu. 18 yıldır ülkücüleri iktidar yapmayan yönetimin artık gitmesi lazım” diye konuştu.
“MUHALEFET ADAYLAR TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN BİRLİK OLACAK”
Bahçeli’ye muhalefet olan adayların olağanüstü kurultayda ‘Olağanüstü kurultayda başkan seçilemez’ maddesinin değiştirilmesi için birlik olacaklarını belirten MHP Genel Başkan Adaylarından Dr. Selim Kaptanoğlu, kongreden sonra da en güçlü aday çevresinde Bahçeliye karşı birleşeceklerini ifade etti.
“ÜLKÜ OCAKLARI YENİDEN REVİZE EDİLECEK”
MHP’nin oy kaybetmesinin çeşitli nedenleri olduğunu bunlardan birinin de Ülkü Ocakları’nın Başbuğ’un bıraktığı gibi kalmaması olduğunu iddia eden Dr. Selim Kaptanoğlu, başkan seçilmesi halinde Ülkü Ocakları’na da yeni baştan revize edeceğini söyledi. Dr. Kaptanoğlu, “Ülkü Ocakları eğitim yuvasıydı. Başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatından sonra bazı faaliyetler ve özellikle eğitim faaliyetleri aksatıldı. Bence ülkü ocakları partiden çok daha önemlidir. Bu kapsamda Ülkü Ocaklarını da yeni baştan revize edeceğim” dedi.
Bir soru üzerine Tuğrul Türkeş’in AK Parti’ye geçmesi ile ilgili soruya da cevap veren Dr. Selim Kaptanoğlu, “Maalesef MHP’de mevcut yönetim despotizim ve diktatörlük üzerine yürüyor. Genel Başkan en yakın çalışma arkadaşlarına bile danışmıyor. Tuğrul Bey’in AK Parti’ye geçmesini tasvip etmiyorum ama 20 gün telefona çıkmayan bir genel başkan ile de çalışılmaz” ifadelerine yer verdi.