Samsun’da ‘Anneler Günü’ dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı.
‘Anneler Günü’ sebebiyle yaptığı açıklamada anneliğin önemine vurgu yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Dünyanın en güç görevlerinden birini üstlenmiş, en yüce hislere sahip, merhametin, şefkatin, fedakârlığın ve koşulsuz sevginin timsali olan annelerimizin ’Anneler Günü’nü kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Annelik yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulardan biridir. Karşılıksız sevginin en güzel örneklerini veren annelerimiz sonsuz bir sevgi ve özveri ile bizlere geleceğimize uzanan yolda rehberlik eden ilk öğreticilerimizdir. İnsan hayatında en değerli varlık olan, türlü fedakarlıklara ve zorluklara göğüs gererek çocuğu için kendisini feda eden ak alınlı annelerimiz için ne kadar hizmet etsek azdır. İnsanın sevgiye, ahlaka, erdeme, iyiliğe dair bütün yürüyüşlerinin temelinde anne vardır. Anne, insanı dünyaya getiren bir varlıktan öte, bir koruyucu, bir bakıcı ve bir öğretmen görevi üstlenmiştir. Annelerimizi yılda sadece bir defa değil, yaşamımız boyunca sevgi ve saygı ile kucaklamalı, şefkat göstermeliyiz. Hayatımız boyunca annelerimizin bizden beklediği gelecekleri yakalayarak, onların emeklerine layık olduğumuzu gösterip, onları gururlandırmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle başta, vatanı için canını feda eden kahraman evlatlarımızın bizlere birer emaneti olan şehit anneleri olmak üzere, gazi anneleri ve tüm annelerin gününü kutlar, ellerinden öper, hayatın tüm güzelliklerine layık olan annelerimize sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.
KÖKTAŞ: “KAHRAMANLARIN YETİŞMESİNDE DE ANNELER ÇOK AYRI BİR YERE SAHİPTİR”
AK Parti Samsun Milletvekili adayı Fuat Köktaş, ‘Anneler Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajda şu sözlere yer verdi: “Sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her zaman büyük bir sorumluluk üstlenmiş olan annelerin, aile ve toplum hayatının temel direğidir. Yeni nesillerin kişilik ve geleceklerinin şekillendirilmesinde de en önemli görev yine annelere düşmektedir. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır. Yine tarih boyunca milletine yol gösteren önderlerin, kahramanların yetişmesinde de anneler çok ayrı bir yere sahiptir. Çünkü anneler, yarınlarımızı şekillendiren, hayatın her safhasında güven ortamını oluşturan, cennetin bile ayaklarının altına serildiği en aziz, en saygıdeğer varlıklarımızdır.
Dayanışma ve sorumluluk duygusunu, zorluklarla mücadele etme bilincini, şefkati, merhameti, ahlakı ve mutluluğu eğitim-öğretim hayatımızın ilk öğretmenleri olan annelerimizden öğrendik. Bu duygu ve düşünceler içinde yüreğinde anne özlemi taşıyan biri olarak, sevgili annemin şahsında, hayata gözlerini yummuş tüm anneleri de rahmetle, minnetle yad ederken, aynı şekilde, yüreğinde evlat acısı taşıyan annelerin; evladını teröre kurban vermiş şehit annelerinin de acısını kendi acımız olarak görüyor, hepsine sabır diliyor, fedakar, cefakar annelerimizin, anneler gününü kutluyorum.”
GÖKSEL: “BİR ÜLKENİN MUTLU OLABİLMESİNİN YOLU; ANNELERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEKTEN GEÇER”
Annelerin hayat boyu en büyük hazine olduğunu söyleyen yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, “Yaşadığımız her dakikanın en yüce anlamı annelerimiz, bizler için tek bir günde anlam bulmaz. Onların varlıkları hayatımızın her gününün en büyük manasıdır. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Hayatımızın her anında yanı başımızda olan, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yaşamımızdaki en büyük hazinemizdir. Annelerin önemini belirtmek için yüce Peygamberimiz, ’Cennet annelerin ayağının altındadır’ demiştir. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır. İnanıyorum ki, Türkiye’nin kardeşlik yolunda ilerlemesi, en çok annelerimizi mutlu etmekte ve en çok onları heyecanlandırmaktadır. Dünyanın neresinde olursa olsun zulümlerden en çok etkilenenler, dramlardan en çok canı yananlar annelerdir. Bu şuurla 2002’de yola çıkan bizler, annelerin daha mutlu, daha güler yüzlü olduğu bir Türkiye’yi inşa etmek için canla başla çalışıyoruz ve ülkemizdeki şiddete son verecek girişimlerde bulunuyoruz. Zira bir ülkenin gerçekten mutlu olabilmesinin yolu, annelerin yüreklerini kazanmaktan, annelerin yüzünü güldürmekten geçer. Annelerinin yürekleri huzurla dolu olan bir ülke, dünyanın en müreffeh ülkesidir. O yüzden annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır. Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez. Annelerin önemi anlatmakla bitmez. Ben ebediyete intikal etmiş bütün annelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşayan bütün annelerimize sağlık içinde uzun ömür diliyor, vatana millete hayırlı evlat yetiştirmelerini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
TOGAR: "CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR"
Anneliğin; değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, yeri doldurulamayan, dünyanın en güzel, en saf, en masum ve en kutsal duygusu olduğunu söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Dinimizde de annelerin yeri ve öneminin büyüklüğünü anlatmak adına ’Cennet anaların ayakları altındadır’ Hadis-i Şerifi yer almıştır. Milletimiz de ‘Ana gibi yar vatan gibi diyar olmaz’ anlayışıyla, anneyle vatanı eş tutmuştur. Toplumun en küçük yapı taşlarını aileler, ailelerin de temelini anneler oluşturmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerimle, merhamet dolu yürekleri hayatımız boyunca bizlere yol gösterici olan, dünyanın en yüce görevini yerine getiren başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler gününü kutluyor ve ellerinden öpüyorum. Ayrıca; 10 Mayıs Pazar günü saat 13.00’da Belediyemiz düğün salonunda düzenleyeceğimiz ‘Anneler Günü’ programımıza tüm bayanları davet ediyorum" dedi.