Bartın Baro Başkanı Av. Ferhat Parlatır, Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşen terör eylemini kınadı. Parlatır ayrıca, olayın avukatların adliyelere girişleri ile ilgili güvenlik zafiyeti iddialarına da tepki gösterdi.
Bartın Barosu Başkanı Av. Ferhat Parlatır, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşen terör eylemini kınadı. Yaşanan saldırıda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesinden büyük üzüntü duyduklarını belirten Parlatır, ayrıca, olayın ardından avukatlar üzerinden güvenlik zafiyeti oluşturulduğu yönündeki değerlendirmelere tepki gösterdi.
Yaşanan hadisenin avukatlarını giriş çıkışlardaki aranmamaları gibi uygulamalara bağlanamayacağını belirten Parlatır şöyle konuştu: "İstanbul’da kısa sayılabilecek bir süre önce görevine başlamasına rağmen Berkin Elvan soruşturmasında şu ana kadar en çok ilerleme kaydeden Cumhuriyet Savcısı; meslektaşımız olan Mehmet Selim Kiraz’ı dün İstanbul Adliyesi’nde görevi başında şehit ederek adalete saldıranları şiddetle kınıyoruz. Başta ailesine; sevdiklerine tüm hukuk camiasına başsağlığı diliyoruz. Gerek İstanbul Barosu başkanımızın gerekse İstanbul Baro mensubu avukat meslektaşlarımızın rehine sürecinde müzakereler sırasında olayın kan dökülmeden sona ermesi için yapmış oldukları girişimlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Avukatların da hakim ve savcılar gibi yargı görevi yapan kişiler olduğu yasalarımızda açıkça düzenlenmiştir. Bu üzücü olayın başlangıç anından itibaren; terör olayının içerisinde avukat olduğu; sonrasında ise İstanbul Adliyesi’ne girerken sırtına avukatlık cübbesi giyerek elini kolunu sallayarak herkesin girebildiği gibi bir yer olduğunun gösterilmeye çalışılması bizi son derece üzmüştür. Avukatlar görevini yaparken cübbesi ile duruşma salonunda yer almaktadır. Türkiye’de avukatlar cübbesini adliye önünde giyip cübbesinin arkasına sığınıp adliyeye giriş yapmamaktadırlar. İstanbul Adliyesi’ne avukat meslektaşlarımız çipli avukatlık kimliklerini sisteme okutarak elektronik kapıdan girmektedirler. Avukatların adliye girişlerinde güvenlik zafiyeti oluşturduğu yönündeki açıklamaların gündeme getirilmesi bizlerin üzüntümüzün artmasına neden olmuştur. Olayda avukatların adliye giriş biçimlerinin sorumlu tutulmasına yönelik karalayıcı asılsız iddiaları kabul etmek mümkün değildir. Vahim olay karşısında gerçekliği doğrulanamayan ve ancak yapılacak olan soruşturma ve kovuşturma ile ortaya çıkabilecek gerçekler hakkında terör olayının hemen akabinde herkesin açıklamalarında özenli ve sağduyulu olmasını, olaya ilişkin henüz fiili durum tespit edilmemişken eksik ve yanlış bir takım bilgilerle adalet için çalışanlarını rahatsızlığın ötesinde zarar doğurabilecek ve özellikle Türkiye’deki tüm avukatları itibarsız kılacak haksız ve zamansız açıklamalarda bulunulmaması gerektiği düşüncesi ile kamuoyuna saygı ile duyurulur."