İstanbul’da ki lüks bir semtteki spor kulübünde, yaşları 15’ten küçük 11 erkek sporcunun kulüp binasında kadınlarla birlikte olmalarının sağlandığı, tecavüze uğradığı, birbirleriyle ilişkiye zorlanan çocukların görüntülerinin çekilerek şantaj amacıyla kullanıldığı iddialarına ilişkin görülen dava karara bağlandı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık G.K., hazır bulunurken davanın tutuksuz sanığı A.Ç.’yi ise avukatı temsil etti. Davada yer alan 11 mağdur çocuk adına ise avukatları duruşmada hazır bulundu.

“TAHLİYEME KARAR VERİN, EVİMİ KURTARDIKTAN SONRA GELİR CEZAMI ÇEKERİM”

Duruşmada son savunmasını yapan 65 yaşındaki sanık G.K., mağdur çocukların kendisine iftira atıldığını öne sürdü. Adalet tarihinin en ağır ve gerçekle ilgisi olmayan bir iddia ile yargılandığını iddia eden sanık G.K., “Ben 65 yaşında tanınmış ve çok büyük fedakarlıklar yapmış bir antrenörüm. Ben tutuklandıktan sonra, evden alınıp huzur evine götürülmek zorunda kalınan annem orada vefat etmiştir. Haciz ve icra takipleri olduğu için evimi kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyayım. Ağır mağduriyet içerisindeyim. Evimi kurtarabilmek amacıyla tahliyeme karar verilsin, evimi kurtardıktan sonra gelir cezamı çekerim. Ben bunları hak etmedim. İddialar gerçek dışıdır” dedi.

"MÜVEKKİLİME DE ŞANTAJ YAPILMIŞTIR”

Sanık antrenörün savunmasının ardında 22 yaşındaki diğer sanık Arife Ç.’nin avukatı Halil Bildirici söz alarak müvekkilinin de şantaja maruz kaldığını iddia etti. Müvekkilinin de olayın mağduru olduğunu savunan Avukat Bildirici, “Elde edilen görüntüler neticesinde müvekkilime şantaj yapılmıştır. Kendisinin suç işleme kastı yoktur. Dosyada erkek ve kız çocuklarının uygunsuz fotoğrafları mevcuttur ve bunlar internet üzerinden elde edilmiş görüntülerdir. Diğer sanığın elinde bu tür görüntüler mevcut olduğu için müvekkilime şantaj yapılmıştır. Müvekkilimin beraatini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

CİNSEL İSTİSMARDAN 134 YIL HAPİS, 80 BİN TL ADLİ PARA CEZASI

İfadelerin alınmasının ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, sanık G.K.’nın 11 mağdura yönelik cinsel istismar suçunu işlediği sabit gördü. Sanık G.K.’nın spor hocası olduğunu, eğitici ve öğretici sıfatıyla dava konusu eylemleri gerçekleştirdiğini kararında belirten mahkeme, sanığı 11 mağdura karşı “müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “cebir tehditle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarını işlediğini hükmetti. Mahkeme 11 mağdura karşı işlenen bu suçlardan dolayı 65 yaşındaki antrenörü 134 yıl hapse mahkum etti.

Sanığın suç işleme hususundaki eğilime göre yeniden suç işlemeyeceği hususunda kanaat oluşmadığını belirten mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Sanığın kamera kaydı yaparak müstehcen görüntüler gösterdiği eylemini sabit gören mahkeme bu suçtan ise sanık G.K.’yı 80 bin TL adli para cezasına çarptırdı.

A.Ç’YE 15 YIL HAPİS CEZASI

Diğer sanık A.Ç.’nin 2 mağdura yönelik cinsel istismar suçu işlediğini sabit gören mahkeme suçun işleniş biçimi ve fiilin özelliklerini göz önüne alarak bu sanığı 15 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.

Mahkeme tutuklu sanık G.K.’nın tahliye talebini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İDDİANAMEDE, İSTİSMAR, MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜ KAYITLARI VE ŞANTAJ SUÇLAMALARI YER ALMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede ünlü bir spor kulübünde antrenörlük yapan G.K.’nin kulüp binasına getirdiği kadınların yaşları 15’ten küçük olan çocuk futbolcularla cinsel ilişkiye girmelerini sağladığı iddia edilmişti.

Sanık tarafından çocukların tecavüze uğradığı belirtilen iddianamede antrenör G.K.’nın çocukları birbirleriyle ilişkiye zorladığı ve bu anları kameraya çekip şantaj amacıyla kullandığı öne sürülmüştü.

G.K.’nin futbol eğitiminden gelen otoritesini kullanıp ilişkiye girdiği çocukların ahlaki çöküntü yaşamasına yol açtığı kaydedilen iddianamede sanığın her ilişki sonrası çocuklara para verdiği de anlatılmıştı.

İddianamede, şüphelinin cep telefonu ve bilgisayarında yapılan incelemede çok sayıda futbolcusuna ait ahlak dışı görüntüler bulunduğu belirtilmiş, yapılan inceleme sonucunda 11 çocuk mağdurun tespit edildiği aktarılmıştı.

G.K.’YA 811, İŞBİRLİĞİ YAPTIĞI KIZA 100 YIL HAPİS İSTENİYORDU

Savcılık, “müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, cebir tehditle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından şüpheli antrenörün 811 yıla kadar hapsini istemişti. Savcılıkça hazırlanan iddianamede G.K.’nın suç ortaklarından olduğu öne sürülen 22 yaşındaki A.Ç. hakkında ise "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 100 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.