Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Marmara Belediyeler Birliği’nin son 5 yılda gerçekleştirilen önemli çalışmalarla, Türk belediyecilik tarihinde ciddi bir başarıya imza atıldığını söyledi.

    Marmara Belediyeler Birliği’nin 2013 yılı olağan genel kurulu, 230 belediye başkanının katılımıyla İstanbul Büyükçekmece Kaya Ramada Otel’de yapıldı. Başkan Recep Altepe’nin açılış konuşmasıyla başlayan genel kurulda, belediye başkanları arasında deneyim paylaşımı ve istişare toplantılarının yanı sıra belediyecilik sistemindeki yeni gelişmeler masaya yatırıldı. Program kapsamında, Yönetim Danışmanı Şaban Kızıldağ tarafından belediye başkanlarına yönelik ‘Belediyecilikte Halkla İlişkiler’ konulu bir bilgilendirme de yapıldı. Programda ayrıca, Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu üyeleri Anadolu’dan bir gösteri sundu.

    Birliğe üyeliği bulunan 230 belediye başkanının katıldığı programda konuşan MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2009-2014 icraat döneminin son toplantısında geçmiş 5 yılın muhasebesini yaptı. Birliğin belediyelere sunduğu hizmetleri ‘Eğitim’, ‘Uluslararası İlişkiler’, ‘Proje Danışmanlığı’, ‘Üyeler Arasında İşbirliğinin Artırılması’, ‘Basım’ ve ‘Yayım’ olarak 6 ana grupta değerlendiren ve ayrıntılı örneklendirmelerde bulunan Başkan Altepe, eğitim faaliyetlerinin birliğin en aktif olduğu alan olarak öne çıktığını kaydetti. Yılda ortalama 15 bin kişiye belediyeciliğin her alanında hizmet verdiklerini, son 5 yıl içerisinde 1000’in üzerinde eğitim programı organize ettiklerini ve bu programlardan yaklaşık 75 bin belediye personelini mezun ettiklerini belirten Başkan Altepe, “Bu çalışmalar, Türk belediyecilik tarihinde daha önce görülmemiş başarılardır.” dedi.

    Geride kalan 5 yılın birliğin kurumsallaşması açısından dönüm noktası olduğunu, birlik adının yanlış anlamaların önüne geçilecek şekilde ‘Marmara Belediyeler Birliği’ olarak değiştirildiğini, logonun çağdaş ilkelere uygun olarak yeniden düzenlendiğini ve birlik tüzüğünde önemli değişiklikler yaptıklarını belirten Başkan Altepe, personel açıklarını gidererek teknik donanımı sil baştan yenilediklerini ifade etti. MBB’nin Türkiye’de stratejik plan ve performans programı hazırlayan ilk birlik olduğunu, kurum arşivinin uzmanlar tarafından tasnif edilerek çağdaş işleyişe kavuşturulduğunu vurgulayan Başkan Altepe, şöyle devam etti: “Tüm bu faaliyetler eşliğinde, birlik yönetiminde 5. yılımızı tamamlamak üzereyiz. İlke ve değer odaklı bir yönetim anlayışı ile başladığımız bu yolculukta, bizden önceki ekip arkadaşlarımızdan devraldığımız bayrağı aynı inanç ve ilkeler çerçevesinde daha ileriye götürme gayreti içinde olduk. Gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarda, üye belediyelerimizin katkılarının büyük önem taşıdığını özellikle vurgulamak isterim. Birlik başkanı olarak şimdiye kadar verilen destek ve katkılardan dolayı tüm üyelere yürekten teşekkür ederim.”

    Genel kurulda ev sahibi belediyenin temsilcisi olarak selamlama konuşması yapan Büyükçekmece Belediyesi Başkanvekili Ahmet Şahin ise kurumunun faaliyetleri, ilçenin tarihi ve bugünkü çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Konuşmalardan ardından yapılan genel kurul toplantısı ile dönemin son toplantısı da gerçekleştirilmiş oldu.