Balıkesir’de bugün öğle saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Balıkesir, Manisa arasında bir TIR kaza yapınca İzmir-İstanbul karayolu çift taraflı trafiğe kapandı. İzmir'de yeni yıl öncesinde, hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş, karı da beraberinde getirdi. Kent merkezinde karla karışık yağmur yağdı. Kentin Sabuncubeli gibi yüksek kesimlerinde ise, yağışlar kara döndü, her taraf beyaza büründü.

Etkisini dün geceden itibaren yurdun batı bölgelerinde gösteren kar yağışı nedeniyle İzmir ve Zonguldak’tan İstanbul’a ulaşım durdu. Ayrıca Ankara ile Bursa arasında ulaşımı sağlayan karayolu aşırı kar ve kayan TIR’lar nedeniyle ulaşıma kapandı. Yolları açma çalışmaları devam ediyor.

İSTANBUL-İZMİR KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

İzmir- İstambul karayolu yoğun kar yağışı sebebiyle trafiğe kapandı. Çanakçı mevkiinde bir TIR’ın kaza yapması sebebiyle ulaşım sağlanamıyor.

Ayrıca kar Balıkesir'de de ulaşımı felç etti. Balıkesir-İzmir karayolunun 30. kilometresinde bulunan Çanakçı mevkiinde yoğun kar yağışı yüzden ulaşımın sağlanamadığı öğrenildi

BURSA-ANKARA KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

Bursa-Ankara yolunun İnegöl Mezitler mevkii yoğun kar yağışı ve TIR’ların kayması neticesinde kapandı.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, İnegöl Mezit Boğazı ve Umitalan'da ulaşımı etkiledi. Tipi şeklindeki kar sebebiyle özellikle Mezit Boğazı'nda Güneykestane rampaları uzun süre kapandı. Karayolları ekiplerinin iş makineleri araç kuyruğu sebebiyle uzun süre kapanan yola müdahale edemedi. Bölge Trafik Denetleme İstasyonu ekipleri ile İnegöl Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, hem Bursa'dan Ankara istikametine, hem de Ankara'dan Bursa istikametine gitmek isteyen araçların sürücülerini uyardı. Ankara istikametine gitmek isteyen TIR'ların zincirsiz seyrine müsaade edilmedi.

Yol açma çalışmaları sırasında Osmaniye köyü civarında uzun araç konvoyu oluştu. Yaklaşık 3 saat ulaşıma kapanan Güneykestane rampaları, Karayolları ekipleri ve Bölge Trafik Denetleme İstasyonu ekiplerinin gayretiyle ulaşıma açıldı. Yolun açılmasının ardından zincirli araçlara kontrollü olarak geçiş izni verildi. Zincirsiz araçlar ise geri çevrildi.

ZONGULDAK-İSTANBUL YOLU TAMAMEN TRAFİĞE KAPANDI

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Zonguldak-İstanbul karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle saat 15.45 itibari ile tamamen trafiğe kapatıldı. Trafik ekipleri hem Ereğli istikametinden hemde Zonguldak istikametinden araçların geçişine izin vermiyor.

KAR,İZMİR'İN KAPISINA DAYANDI

İzmir'de, günlerdir mevsim normallerinin üzerinde ya da mevsim normallerinde olan hava sıcaklıkları, yeni yıl öncesinde yerini yağışa ve soğuk havaya bıraktı. İki gündür süren sağanak yağışların ardından bugün sabah saatlerinden itibaren kent merkezine, yağmur karla karışık yağdı. Kentin İzmir Manisa yolu üzerindeki Sabuncubeli gibi yüksek bölgelerinde sıcaklıkların daha da düşmesiyle, yağış kara döndü. Zaman zaman etkisini arttıran kar yüzünden, İzmir Manisa yolunda sürücüler, zor anlar yaşadı. Trafik ekipleri, trafiğin kontrollü olarak akışını sağladı. Kara yolları ekipleri de, yolda tuzlama çalışmaları yaptı. Karın zevkini yaşamak isteyen vatandaşlarda, araçlarından inip kar topu oynadı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ekipleri, soğuk ve yağışlı havanın yarın da devam edeceğini açıkladı.

RÜZGAR HIZI SINIFLANDIRMASI

Kuvvetli Rüzgar
10,8 - 17,1 m/sec ~ 22-33 knot ~ 39-61 km/saat
Fırtına
17,2 - 20,7 m/sec ~ 34-40 knot ~ 62-74 km/saat
Kuvvetli Fırtına
20,8 - 24,4 m/sec ~ 41-47 knot ~ 75-88 km/saat
Tam Fırtına
24,5 – 28,4 m/sec ~ 48-55 knot ~ 89-102 km/saat