Sutopu Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan “Sutopu 1. Kademe Antrenör Kursu” Adana’da başladı.
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Menderes Spor Salonu bünyesinde bulunan konferans odasındaki kursu ilk gününde ziyaret ederek Sutopu Federasyonu İl Temsilcisi Ertunç Tansuğ ve diğer yetkililerden kursla ilgili bilgi aldı ve kurs boyunca, tesis ve teknik konularda gerekli desteği vereceğini söyledi.
Kendisinin de birçok branşta hakem ve antrenör kursu belgesine sahip olduğunu ifade eden Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:
“Tüm federasyon başkanları ve yöneticileriyle iyi ilişkilerdeyiz. Bu nedenle bölgemiz adeta çekim merkezi oldu. Sürekli hakem ve antrenör kurslarının açılmasını yararlı buluyorum. Kurslara bu sporu yapanların katılmasını daha isabetli buluyorum. Özellikle Adana’nın sutopunda yenilmez armada takımını ve eski başarılarını yakalamak için antrenör sayısının artması gerekir. Sutopu antrenör kursuna Adana’nın dışında da çevre illerden katılım olması sevindirici. Kursa katılanlara başarılar diliyorum. Hizmeti ve emeği geçen eğiticilere de teşekkür ediyorum.”
Hadi, kursa katılan antrenör adaylarıyla da bir süre sohbet etti.
Sutopu Federasyonu Adana İl Temsilcisi Ertunç Tansuğ, 10 gün sürecek kursun yüzme havuzunda uygulamalı ve teorik olarak 2 bölümde yapılacağını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin yakın ilgisi ve desteğinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.
Tansuğ, antrenörlerin bilimsel olarak yetiştirildiğini, kursun sorumlusu olarak Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi’nden Umut Özkan’ın görevlendirildiğini, ayrıca teknik, taktik, antrenman bilgisi konusunda Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran ile Sami Akgöz, oyun kurulları konusunda Merkez Hakem Kurulu Üyesi Tayfur Gerek, Sporda ölçme ve değerlendirme konusunu Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ercan Yeldan, spor psikolojisi konusunda öğretim görevlisi Eren Uluöz, sporcu sağlığı konusunda Yrd. Doç. Dr. Gonca İnce, yetenek seçimi ve ilkeleri öğretim görevlisi Kamil Dikici, sporda yönetim ve organizasyon konusunda Yrd. Doç. Dr. Pervin Bilir, spor fizyolojisi konusunda Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Özdemir, beceri öğrenimi ve psikomotor gelişimi konusunda Doç. Dr. Dilek Sevimli, spor anatomisi konusunda Prof. Dr. Emine Kızılkanat, sporcu beslenmesi konusunda öğretim görevlisi Murat Sanrı, genel antrenman bilgisi konusunda Yrd. Doç. Dr. Cenap Türkeri’nin ders vereceğini sözlerine ekledi.