Erzurum’un en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi’nde bir esnaf tarafından yapılan kardan adam ve üzerindeki asılı “fotoğraf çektirmek beleş” yazısı yoldan geçen vatandaşların ilgi odağı haline geldi.
Erzurum’un Merkez Yakutiye İlçesi’ne bağlı ve şehir merkezi olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi’nde bir esnaf tarafından kaldırıma yapılan kardan adam ve kardan adamın boynunda asılı olan “fotoğraf çektirmek beleş” yazısı vatandaşları şaşırttı. Erzurum’da dün gece etkili olan kar yağışı sonrasında şehrin adeta beyaza bürünmesini değerlendiren bir esnaf, kaldırım üzerine bir kardan adam yaptı ve kardan adamın boynuna “fotoğraf çektirmek beleş” yazısını astı. Yoldan geçen vatandaşlar, kaldırım üzerindeki yapılan kardan adama ve boynunda asılı olan yazıya hayretler içerisinde bakarak fotoğraf çektiriyorlar. Yaptığı kardan adama gözlük ve atkı takarak sevimli hale getiren esnaf, insanlar rahatça fotoğraf çektirsin diye yazıyı astığını söyledi. Esnaf, “Bugün Erzurum’a çok güzel kar yağdı ve bizde arkadaşlarla bir kardan adam yaptı. Yaptığımız kardan adama insanlar bakıyordu ve para isteyeceğiz diye çekinerek fotoğraf çektiriyorlardı. Bende daha sonra böyle kardan adamın boynuna böyle bir yazı yazarak insanların rahatça fotoğraf çektirsin diye düşündüm” dedi.
Gözlüklü kardan adam vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken yoldan geçenler kardan adamla fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.