Terme ilçesinde Pazar camii Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restore ediliyor. Belediye Başkanı Ali Kılıç, belediye meclis üyeleri Mehmet Devranlı ve Aydın Ekiz ile birlikte çalışmaların devam ettiği camiide incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

HER TÜRLÜ KATKIYI VERİRİZ
1840’lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen cami, Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyor. Yapılan restorasyon çalışmalarının tarihi dokunun bozulmayacağı şekilde yapılması için Terme Belediyesi olarak her türlü katkıyı sunacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Eski camilerimiz, yapılarımız genellikle ihlas temeli üzerine kurulmuş eserler. Bu kapsamda Tarihi Pazar Cami'mizin de restorasyon çalışmaları özellikle gelecek nesillerimiz için çok önem arz ediyor. Biz de yapılan bu hizmetlerin takipçisi olacağız. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederken, buranın bir an önce halkımızın hizmetine sunulması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ
Toplumun refahını sağlamak adına bütünü kuşatan yaklaşımla hareket ederek bir yol haritasıyla çalışmalara yön vereceklerini vurgulayan Başkan Kılıç, “ Çözüm bekleyen önemli sorunlarımız, ilçemizde gerçekleştireceğimiz önemli hizmetler var. Terme’nin kaybedecek zamanı yok. Bu güzel ilçemizi kalkındırmak ve daha modern bir konuma getirmek için yorulmaksızın var gücümüzle çalışacağız." diye konuştu.