Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerini sektörlerinde en prestijli fuarlarla buluşturmaya devam ediyor. Küresel Fuar Acentesi projesi ile 2014 yılında 23 fuar organizasyonu gerçekleştiren BTSO, yeni yıla da hızlı başladı.
Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 2015 yılında 58 fuar organizasyonu düzenlemeyi hedefleyen BTSO, yılın ilk 2 ayında 7 fuar organizasyonu gerçekleştirdi. Bu fuarlara iş dünyası da yoğun ilgi gösterdi. Almanya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri ve İtalya’da düzenlenen fuarlara katılan 350 firma temsilcisi, bir taraftan BTSO ve KOSGEB’in desteklerinden faydalanarak sektörlerinde yaşanan son gelişmeleri incelerken, diğer taraftan da yeni ticari köprülerin temellerini attı. BTSO üyeleri, yeni yılın ilk 2 ayında ev tekstili, inşaat, tekstil, gıda, züccaciye, eğitim ve ayakkabı sektörlerinde düzenlenen fuarlara katıldı.
BTSO ÜYELERİ ALMANYA’YI MERCEK ALTINA ALDI
BTSO üyeleri, bu yılın ilk fuar organizasyonu için Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen ve ev tekstil sektöründe dünyanın en önemli buluşmalarının gerçekleştiği Heimtextil Fuarı’na çıkarma yaptı. Söz konusu fuar için özel bir program hazırlayan BTSO, Yenişehir’den 140 kişilik özel bir uçak kaldırdı. Bursa iş dünyası temsilcilerinin ikinci durağı ise 19-23 Ocak tarihleri arasında Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleştirilen İnşaat Fuarı oldu. Bursalı firmalar, inşaat sektöründe dünyaca ünlü firmalarla görüşme imkânı buldu.
BTSO üyeleri, 8-11 Şubat tarihleri arasında tekstil sektöründe dünyanın sayılı fuarlarından olan Premiere Vision Texworld Fuarı’na katıldı. Gıda sektöründe faaliyet gösteren Bursalı firmalar, 8-12 Şubat tarihleri arasında Dubai’de düzenlenen Gulfood Fuarı’nı, mobilya, dekorasyon, aksesuar ve hediyelik eşya sektöründe faaliyet gösteren firmalar da 13-16 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Ambiente Fuarı’nı ziyaret etti. Bursa iş dünyası temsilcileri, modanın merkezi olarak gösterilen İtalya’nın Milano şehrinde de 15-18 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Mıcam Ayakkabı Fuarı’na katıldı. Eğitim sektöründe faaliyet gösteren Bursalı firmalar da son olarak 24-27 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen Didacta Eğitim Fuarı’na çıkarma yaptı.
BURSALI FİRMALAR DÜNYAYA AÇILIYOR
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Küresel Fuar Acentesi Projesi çerçevesinde 2014 yılında 23 fuarda bine yakın iş dünyası temsilcisini yurt dışındaki prestijli fuarlarla buluşturduklarını söyledi. Bu yıl 58 fuar organizasyonunu takvime aldıklarını ifade eden İbrahim Burkay, “2015 yılının ilk 2 ayında 7 fuarda 350’ye yakın iş dünyası temsilcisini yurt dışına taşıdık. Bu önemli bir adımdır. Bursa’nın ticaret hacmini artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Küresel Fuar Acentesi Projesi ile firmalarımızın dünya ile entegre olmalarını ve yeni iş bağlantıları kurmalarını sağlıyoruz. Firmalarımızı, dünya markalarıyla buluşturmaya devam edeceğiz. Farklı sektörlerde düzenlenen fuar organizasyonlarımız devam edecek” dedi.