18 yaşında kaçarak evlendiği R.T.’nin eroine alıştırdığı, 10 gün önce de kızını ‘bağımlı’ olarak dünyaya getiren Konyalı E.T., kızıyla birlikte hayata yeni bir başlangıç yapmak için çok önemli bir adım attı. Minik kızı için bağımlılıktan kurtulmak isteyen genç anne, Konya AMATEM’e başvuruda bulundu. Hastanedeki tetkik ve tahlillerin ardından E.T., tedavi için AMATEM’e yatırıldı.

‘TEK HAYALİM KURTULMAK’
Tedavisine başlanan E.T., bu batağa düşmesinin tek nedeninin eşi olduğunu söyledi. Kurtulmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu dile getiren genç kadın, “Yeter ki artık bu illetten kurtulayım. Gerekirse beni hapse atıp tek başıma bir hücreye kapatsınlar” diye konuştu.

‘EVLADIM İÇİN DUA EDİYORUM’
Hayatında yeni bir sayfa açacağını belirten E.T., şöyle devam etti: “Bağımlılığın ne demek olduğunu ancak bağımlılar bilir. Şu an ilk isteğim evladımın iyileşmesi. Bebeğimin hastaneye yatırılmasının ardından irtibatım kopmadı. Önce evladımın tedavisi için Allah’a dua ediyorum. Şimdi ben de tedavi olacağım. Buradan, bağımlılıktan kurtulmuş bir şekilde çıkacağım. Benim ve bebeğim için hayat tedaviden sonra başlayacak.”

E.T’nin annesi F.T. ise kızının tedavi olmasını ve uyuşturucudan kurtulmasını çok istediğini kaydetti. “Peşinden çok koştum. Bu durumu yaşayacağını gördüğüm için çok mücadele ettim. Ama evden kaçmasına ve bu sıkıntıları yaşamasına engel olamadım. Bu saatten sonra onu benden asla alamazlar” diyen F.T., kızını asla geçmişiyle yargılamayacağını vurguladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan destek isteyen anne, “Tedavinin 10 günlük masrafı yaklaşık 5 bin TL. Ben asgari ücretle bir şirkette çalışıyorum. Bu parayı nasıl karşılayacağımı bilmiyorum” ifadesini kullandı.
(Habertürk)