Mersin’de beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 44 yaşındaki İzzet Durgut’un organları, 5 ilde 7 kişiye hayat verecek. Durgut’un bugün ayrı ayrı ekipler tarafından çıkarılan kalbi, akciğeri, karaciğeri, böbrekleri ve korneaları, Ankara, İstanbul, Malatya, Gaziantep ve Adana’ya götürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Mersin’de erkek berberi olan İzzet Durgut, 7 Mayıs Perşembe sabahı baş ağrısı şikayetiyle Mersin Devlet Hastanesi’ne geldi. Durgut’un yapılan gerekli tetkikleri ve çekilen tomografisinde herhangi bir şey tespit edilemeyince ağrı kesici iğne yapılarak evine gönderildi. Aynı günün akşam saat 10.00 sıralarında sağ kolunda güç kaybı yaşayan ve ailesine bilincini kaybetmeye başladığını, etrafındakileri göremediğini söyleyen İzzet Durgut, ailesi tarafından çağrılan 112 Acil ambulansı ile evinden alınarak, Mersin Devlet Hastanesi’ne getirildi. Ambulansta şuurunu tamamen kaybeden ve solunum cihazı takılan Durgut, acil servisteki müdahalede çok yaygın beyin kanaması geçirdiğinin belirlenmesi üzerine Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Servisi’ne yatırıldı. 5 gün yoğun bakımda kalan ve tedaviye cevap vermeyen İzzet Durgut’un dün saat 14.45’te beyin ölümü gerçekleşti.
ORGANLARI 7 KİŞİYE HAYAT VERECEK
Hastane yönetimi ve Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü yetkilileri, Durgut’un beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, organlarının bağışlanması için ailesine başvurdu. Ailenin organlarını bağışlamasıyla Durgut’un organlarının çıkarılması için ekipler seferber oldu. Ankara, İstanbul, Malatya, Gaziantep ve Adana’dan gelen ekipler, bugün sabah saat 09.00’dan itibaren hummalı bir çalışmayla Durgut’un organlarını çıkardı. Organları 7 kişiye nakledilecek İzzet Durgut’un kalbi Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, akciğeri İstanbul Kartal Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, karaciğeri Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesi’ne, böbrekleri Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne, korneaları da Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.
“HERKES ORGAN BAĞIŞI YAPSIN”
Hastanede gazetecilere açıklama yapan İzzet Durgut’un ablası İlknur Yıldırım, kardeşini 7 Mayıs gecesi hastaneye getirdiklerini belirterek, “Beyin kanaması dendi. 11 Mayıs’ta beyin ölümü gerçekleşti, bilincini kaybetmişti zaten. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra biz de bütün aile konuşup organlarını bağışlamaya karar verdik. Tüm insanlara mesajım, organ bağışı yapsınlar. Ben de bütün organlarımı sağlığımda bağışladım zaten. Bence çok güzel bir şey. Çünkü o insanlar gerçekten bir umutla bekliyorlar ve bütün insanların yapmasını istiyorum” dedi.
Nişanlısı Emine Çolakoğlu da İzzet Durgut rahatsızlandığında yanında olduğunu ifade ederek, “Hastaneye ben getirdim. Yoğun bakıma girdi, ondan sonra zaten çıkmadı. Kayınvalidem ‘iyiliği sever, hayırsever’ diye organlarını bağışlayalım istedi. En azından başkaları faydalansın” diye konuştu.