Mustafa AKIN/İSTANBUL, () - FENERBAHÇE ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçta galibiyet golünü atan Hollandalı yıldız Dirk Kuyt, ligin geride kalan kısmının unutulması gerektiğini ve ligin asıl şimdi başladığını söyledi. Önlerinde 11 final maçının bulunduğunu kaydeden Kuyt, en büyük rüyasının Fenerbahçe'ye dördüncü yıldızı kazandırmak olduğunu belirtti.

''SANIRIM TÜRKİYE'DE ÇOK UZUN BİR ZAMAN SONRA BU 3 TAKIMIN YAKIN OLDUĞU BİR DÖNEM YAŞADIK''

Antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dirk Kuyt, "Galatasaray karşısında bir derbi galibiyeti almak muhteşem bir histi ve böyle bir derbiyi diğer galibiyetlerden daha uzun süre kutlamak normal. Bu bir patlama, umarım taraftarlarımızı mutlu etmişimizdir. Geride kalan kısmı unutmak zorundayız. Çünkü sezon şimdi başlıyor. Son derece heyecan verici bir dönem olacak. Sanırım Türkiye'de çok uzun bir zaman sonra bu 3 takımın yakın olduğu bir dönem yaşadık. Takım kendini çok iyi hissediyor. En önemlisi de bunu konuşmaktan ziyada bunu sahada göstermek" dedi.

''HER ZAMAN GOL OLABİLECEK FIRSATLARI KOVALAYABİLEN BİR OYUNCUYUM''

Galatasaray'a attığı golü de anlatan Kuyt, "Ben her zaman gol olabilecek fırsatları kovalayabilen bir oyuncuyum ama bencil bir oyuncu değilim. Topal'dan çok iyi bir pas geldi. Muslera'nın sağ aleninin yanından çok iyi bir şut çıkaracak fırsat oluşturmayı başardım. Benim için çok küçük bir alandı ama Tanrıya şükürler olsun yeterli bir alandı o alan" ifadelerini kullandı.

"FUTBOL, TELEVİZYONDAN ÇOK FARKLI GÖZÜKÜYOR''

Türkiye'yi 'duyguların yoğun yaşandığı ülke' olarak tanımlayan Kuyt, "Televizyonda her gün futbol izliyorum. Futbol televizyondan çok kolay gözüküyor ama sahada üzerinizde baskı varken çok farklı oluyor. Ben kendi adıma ve tüm takım Fenerbahçe için her şeyimizi vermek istiyoruz. Fenerbahçe'yi başarılı yapmaya çalışıyoruz. Bizim için kimin başarılı olduğu önemli değil. Kim gol atarsa atsın aynı mutluluğu yaşıyoruz. Bunu da son bir kaç yılda gösterdik. Hepimiz son bir kaç yılda Fenerbahçe için çok şey yaptık. Türkiye'de insanlar Burak, Demba Ba gibi çok gol atan futbolculardan bahsediyor. Ama bu tarz oyunculara da sorarsanız gol kralı mı lig şampiyonu mu olmak istersiniz diye cevabı çok kolaydır. Bu nedenle benim için önemli olan şampiyon olmak" şeklinde konuştu.

''SNEİJDER ÇOK İYİ BİR PROFESYONEL''

Sneijder hakkında da konuşan Kuyt, "Geçtiğimiz pazar günü 90 dakika boyunca birbirimiz en önemli rakibi konumundaydık ama maçtan önce ve sonra konuştuk ve birbirimize her zaman saygılıydık. Ligin ilk yarısında Galatasaray Sneijder'in 2 golüyle kazandı. Ben tebrik ettim, acı çektim ama her zaman saygı göstermelisiniz. Sneijder çok iyi bir profesyonel. Benim ona yaptığımız aynısını o da bana yaptı beni ve çocuklarımı tebrik etti. Bizim sahip olmamız gereken değer budur diye düşünüyorum. Sahada mücadele var ama sahanını dışında bir birimize saygı göstermeliyiz" diye konuştu.

Ailesinin Türkiye'de geçirdiği zamandan büyük keyif aldığını da ifade eden Kuyt, '' Yemekler gerçekten çok güzel. Pazar gününden sonra herkes gördü ki Kuyt Ailesi Türk müziklerini de çok seviyor" dedi.

''EĞER SAHA DAHA BÜYÜK OLSAYDI, BURAK DA TOPU KALEYE GÖNDEREBİLİRDİ''

Kuyt, Burak'ın spekülasyonlara neden olan aşırtma vuruşu hakkında ise, "Futbol bazen farklı bir oyun ve futbolda çok küçük detaylar çok büyük farklar oluşturabiliyor. Eğer ayağım 5 santim daha büyük olsaydı. Emenike'nin şutunu tamamlayabilirdim. Eğer saha daha büyük olsaydı Burak da topu kaleye gönderebilirdi. Futbol oyununun güzelliği bu. Benim kendi adıma tek bir kuralım var: Ne kadar pozisyon kaçırdığınız önemli değil asla pes etme ve her zaman hazır ol" dedi.

Kuyt, geleceği hakkında ise, "Benim için şu an en önemlisi tekrar Türkiye şampiyonluğunu kazanmak. Benim ve kulübün tek düşüncesi bu. Sezonu şampiyon tamamlamakla her şeyi bir kenara bırakıyoruz. Milli takım arası geldiğinde belki geleceğimle ilgili daha detaylı bilgiler vereceğim. Biliyorsunuz ben artık milli takımda forma giymiyorum ve bu maçtan Türklerin korkmasın. Şaka bir yana uzun vadede geleciğimle ilgili düşünmek için önümde bir süre daha var. Önemli bir şey olursa bunu açıklayacağım. Şu a an için önümüzde 11 tane final var. Benim ve kulübün rüyası kulübe dördüncü yıldızı kazandırmak" ifadelerini kullandı.