Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Temizlik Hizmetinde çalışan işçilere yönelik genel anlamda işçi ve iş güvenliğin önemi konulu hizmet içi eğitim semineri verildiğini bildirdi.

Temizlik Hizmetleri Biriminden sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Türkmen tarafından verilen seminere belediye kadrolu işleri ile birlikte taşeron şirket işçilerinin de katıldığını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda verilen seminerde öncelikle şehir temizliği hakkında genel bilgiler anlatıldığını ve slâyt gösterisi ile yapılması gerekenlerin uygulamalı olarak gösterildiğini belirtti.

Bilgili, deneyimli ve her türlü iş bilgi donanımına sahip bir personel yapısı ile 7 gün 24 saat şehrin merkez nüfusunun yüzde 50 sine hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

İş güvenliğini sağlayan ve koruyan teçhizat önemli

"Teorik anlatılan seminer sonrası uygulamalı olarak iş güvenliği, çöp kutu ve yollarda unutulan veya atılan çanta ve paketler, havuzlarda çocukların yüzmesi, ilaçlama yapılan havuzlar, ağaçların ilaçlanmasında işçi ve çevre sağlığı, su ve elektrik tesisatların kontrolleri, ağaç budama da güvenlik, çim ve ağaç kesme ile misine makinelerin güvenli kullanımı anlatıldı. Daha sonra genel iş kazalarında yapılması gerekenler, önlemler gibi konularında İş güvenliği konularında katılımcılar bilgilendirildi ve bilinçlendirildi. Belediye çalışanlarını sürekli olarak hizmet içi seminerler ile bilgilerini hem yeniliyoruz, hem de uygulamalı olarak nasıl yapılacağını öğretiyoruz. Çünkü bizim için öncelik işçi sağlığı ve güvenlidir. Çalışanlara günlük yaşamında her zaman gerekli olabilecek bilgeler içinde seminerler düzenliyoruz.”