Aydın Polisevi için başlatılan güçlendirme çalışmaları sona ermesine rağmen bir türlü başlatılamayan bakım onarım çalışmaları için ödenek ve ihale çalışmalarında sona yaklaşıldı.
Aydın Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Polisevi için başlatılan güçlendirme çalışmalarının sona ermesi ile birlikte bakım onarım için ihale aşamasına gelindi. Şubat ayında sona eren güçlendirme çalışmalarından sonra bakım onarım çalışmaları kapsamında ikinci bir ihaleye için kolları sıvayan Aydın Emniyet Müdürlüğü ödenek tahsisinde de sona gelerek önümüzde günlerde tekrar Polisevi için kazmaları vurmaya hazırlanıyor. Bilindiği üzere 2010 yılında Aydın Polisevi hizmet binası bodrum katında bulunan kapalı atış poligonunda bir patlama meydana gelmişti. Patlamadan sonra yapılan depreme dayanıklılık testinden geçemeyen Aydın Polisevi için güçlendirme çalışması yapılmasına karar verilmişti. Yapılan ihale ile 1 Ocak 2014’te başlayan güçlendirme çalışmalarından bu yana kullanılamayan Polisevi önümüzdeki 6-7 aylık bakım onarım sürecinden sonra hizmete girecek. Yapılacak olan iç ve dış dizayn ile yeni bir görünüme kavuşacak olan Aydın Polisevi, başta emniyet teşkilatı mensuplarına olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşuna hizmet vermeye hazırlanıyor.
“YENİLENEN YÜZÜYLE DAHA DA İYİ OLACAK”
Aydın Polisevi’ni daha rahat ve güzel bir görünüme kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Aydın Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, “Aydın’da personelimizin konaklayabileceği, misafirlerini ağırlayabileceği, mesai saatleri ve dışında zaman geçirebilecekleri güvenilir nezih bir tesisi tekrar kazandırmak için uğraş veriyoruz. Aydın’da diğer kamu kuruluşlarına ait birçok sosyal tesise göre Polisevi daha iyi durumda ve yenilenen yüzüyle daha da iyi olacak. Ayrıca Aydın’ın turizm ve tatil beldelerine yakınlığı ve güzergah üzerinde olmasından dolayı Polisevi teşkilat mensuplarımızca tercih noktası oluyor. Artık önümüzdeki süreçten itibaren teşkilat mensuplarımız daha rahat ve konaklama imkanı bulacak” dedi.