Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Yozgat mitinginde halka hitap etti. HDP binalarına yapılan saldırıların failinin tespit edildiğini söyleyen Davutoğlu, "fail yakalandığında her şey ortaya çıkacak o zaman bize iftira atanlar bizden özür diyecekler mi?" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

"ONLARI GÖRÜNCE ŞÜKÜR SECDESİ YAPACAKTIM"

IMF'ye borç defterini biz kapattık. Bunların zamanında bir tek kurşun almak için başka ülkelere muhtaçtık. Onların zamanında başka ülkelere el açıyorduk. Tankımızı gemimizi silahımızı dışarıdan alıyorduk. Artık kendi helikopterimizi kendimiz yapıyoruz. Atak helikopterlerinin bize eskortluk ettiğini görünce helikopterde olmasam şükür secdesi yapacaktım. Helikopterden İner inmez dua ve şükür ettim. Allah bir daha bizi namerde de merde de muhtaç etmesin.
Kılıçdaroğlu Suriye'lileri Esed zulmüne geri göndereceğim diyor. Ey Bahçeli neden susuyorsun? Neden Kılıçdaroğlu'na 'Türkmenleri vermem' diye haykırmıyorsun?
BİZE İFTİRA ATANLARIN BİZDEN ÖZÜR BORCU VAR

Başbakan Davutoğlu: "(Adana ve Mersin'deki HDP binalarına yapılan saldırı) Biraz önce İçişleri Bakanımız ile konuştum, fail tespit edildi ve inşallah yakalanacak. O zaman bizi böyle fütursuzca suçlayanlar özür dileyecekler mi Faili biliyoruz, tespit ettik ve İçişleri Bakanımıza da söyledim, kim olursa olsun bulunacak ve adalete teslim edilecek ama teslim edildiğinde ve fail açıklandığında bütün bu fırsatçı çete var ya hepsinin birer özür borcu var."