Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 21-23 Eylül tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali, 3 gün boyunca çeşitli programlarla kutlandı. Festivalde 7’den 70’e her kesimin ilgiyle takip ettiği sayısız etkinlik yer aldı.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 21- 23 Eylül tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirilen açılış programı ile başladı. Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam eden açılışta enstitüye ait olan ve yaklaşık bin 500 üzüm türünün yetiştirildiği bağda dualar eşliğinde sembolik bağ bozumu seremonisi gerçekleştirildi.

Çocuklar festivalde doyasıya eğlendi

Hem yetişkinlere hem de çocuklara unutulmaz anlar yaşatan festivalde, her gün 16-20 saatleri arasında sahil dolgu alanda tahta oyuncak yapımı, kozalak boyama, saksı süsleme, kilden kolye tasarımı, kitap ayracı yapımı, tohum bombası yapımı, ekolojik baskı, çim adam yapımı, düğüm, atık değerlendirme, kuş yemliği ve kağıt yapım atölyeleri, 4-14 yaş arası çocuklara hizmet verdi.

Çocuk yogası, illüzyon, Tai Chi, meditasyon, doğa için dans etme, eğlenceli yarışmalar, maskotlar, kostümlü animatörler, kanguru bacak ve tahta bacağın da yer aldığı 3. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nde çocuklar doyasıya eğlendi.

İlk gün etkinlikleri kapsamında Grek müziğinin sevilen sesleri Stelyo ve Pelin ikilisi yer aldı. İkiliye Café Aman İstanbul Orkestrası eşlik ederken, sahilde oluşturulan festival alanında gerçekleşen konser, alanı dolduran Süleymanpaşalılara keyifli bir gece yaşattı.

İkinci gün Katil Hasan ve Aytuğ Ezen’le festival coşkusu Süleymanpaşa’yı sardı

Çeşitli etkinlikler ve konserlerle devam eden festivalin ikinci gününde; Tekirdağ’ın yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olan klarnet üstadı Katil Hasan lakaplı Hasan Gizlenci, mini bir klarnet konseri ile sevenleri ile buluştu. Ardından yine Tekirdağ’ın önemli solistlerinden Aytuğ Ezen ekibiyle sevilen şarkıları seslendirdi. "Rendimiento de la Cuerda" performans ekibinin gösterisi ile devam eden müthiş programda seyirciler de Latin ateşine ortak oldu. Finalde Yunan Koropolis Dans Grubu Gösterisi’yle festival coşkusu Süleymanpaşa’yı sardı.

Son güne üzüm yarışması ve Candan Erçetin konseri damga vurdu

3. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nin son gününde ise geleneksel pekmez ve bulama kaynatma ve ikramı konukların ilgi odağı olurken festival bünyesinde en iyi sofralık üzüm yarışması düzenlendi. Bağcılık konusunda uzman isimlerden oluşan jüri tarafından bağlarda yapılan incelemeler sonucu belirlenen sonuçlara göre ilk üçe giren isimler açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre birinci Ercüment Eras, ikinci Hasan Kıran ve üçüncü Necmi Dündar oldu. Yarışmaya katılım sağlayan dereceye giren üzüm yetiştiricisi çiftçilere çeşitli ödüller verildi.

Festivalin son konserinde Candan Erçetin ve Kardeş Türküler ile coşku doruğa çıktı. Binlerce Süleymanpaşalının izlediği konser, muhteşem atmosferiyle hafızalardan silinmeyecek bir geceye sahne oldu.