Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, () - ELAZIĞ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, cenaze aracı içerisindeki, kefene sarılmış bir mankenin bulunduğu tabutun altında gizlenmiş mermer bölmede, 200 kilo eroin ele geçirdi.
Van’dan İstanbul’a giden 48 SZ 825 plakalı ve üzerinde Özel Samsun Cenaze Aracı yazılı bir araç, Elazığ girişinde KOM ekipleri tarafından durduruldu. Araçta bulunan  40 yaşındaki Y.F. ile 45 yaşındaki M.K., hazırladıkları sahte defin belgesi göstererek cenazeleri olduğunu söyledi. Ancak araçta yapılan aramada, aracın arka bölümünde bir mermer üzerinde bir tabut olduğu gözlendi. Tabutu açan polisler tabut içersinde kefenlenmiş bir manken ile karşılaştı. Narkotik operasyonları için eğitilen 'Biksi’ adlı köpeğin, tepki vermesi üzerine mermeri kıran polis, yarımşar kiloluk paketler içersinde 400 paket eroin ele geçirdi.
Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Elazığ il Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizin yaptıkları titiz çalışmalar neticesinde; Elazığ-Bingöl Karayolu üzerinde durdurulan cenaze taşıma aracının arka kısmında bulunan tabutun altındaki mermer yapı içerisinde, yarım kiloluk ağırlıklardaki 401 paket içerisinde toplam 200 kilogram eroin maddesi ele geçirilmiştir. Taşınan tabutun içerisinde kefenlenmiş cansız manken bulunması, zehir tacirlerinin akıl almaz yöntemlerini göstermesi bakımından ibret verici bulunmuştur. Olayla ilgili olarak Y.F. ve M.K. isimli 2 kişi gözaltına alınmış olup, adli işlemleri devam etmektedir" denildi.