Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi tarafından nöbet ücreti açıklaması yapıldı.
Demokrasi Parkı’nda yapılan basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “Öğretmenlerin görev ve sorumluluklarını tanımlayan temel kanunların hiçbirinde yer almayan öğretmenin nöbet yükümlülüğü, sadece bakanlıkça düzenlenen bir iki yönetmeliklerde yer almaktadır. Diğer bir ifadeyle, kanuni dayanağı olmayan bir çalışma koşulu olarak nöbet görevi, yönetmelikle öğretmenlerimize dayatılmakta ve öğretmenlerimiz ciddi sorumluluklar altında ezilmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki olmayan bu tür angarya işleri öğretmene yükleyerek, öğretmenlerimizin hak ve özgürlüklerini hiçe saymıştır. Öğretmene böylesine ciddi bir sorumluluk yükleyen Millî Eğitim Bakanlığı, nöbet görevi süresince öğretmenlerin haklarını ve sorumluluklarını tanımlamalı ve bu görevi "fazla mesai" kapsamında değerlendirmelidir.
Diğer kamu kurumlarında yapılan her nöbet görevinin bir karşılığı bulunmasına rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında nöbet görevinin bir karşılığının olmamasının izah edilecek bir tarafı yoktur. Bu ise vicdani olarak kabul edilemeyeceği gibi hukuken de kabul edilebilir bir şey değildir.
Eğitim-Bir-Sen olarak, toplu sözleşme masasının yanı sıra; Kasım 2013, Mart 2014 ve Kasım 2014 Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarına da taşıdığımız ‘Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için ek ders ücreti ödenmesi’ yönündeki talebimizin geçen süre zarfında karşılanması noktasında somut bir adım atılmaması üzerine haklı davamızda kamuoyu bilinci oluşturmak ve acil çözüm bekleyen sorunu konunun muhataplarının dikkatine sunmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Onun için Eğitim Bir-Sen olarak, angaryaya hayır diyor, nöbet görevi için ücret istiyoruz” dedi.