AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Karacabey’de balıkçılıkla geçinen vatandaşların daha iyi şartlarda çalışmaları amacıyla yapımına başlanan Kurşunlu Balıkçı Barınağı’nın inşaatının tamamlandığını kaydetti. Ayrıca, Bayramdere Balıkçı Barınağı’nın rıhtım inşaatına da birkaç gün içinde başlayacağı müjdesini veren Matlı, “Balıkçılarımızın yıllardır hasret kaldığı çalışmaları birbir hayata geçiriyoruz” dedi.

AK Parti Milletvekili Matlı, Karacabey’de yapımı süren balıkçı barınaklarına ilişkin bir açıklama yaptı. Karacabeyli balıkçıların sorunlarını yakından takip ettiğini söyleyen Önder Matlı, Ankara’da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve DLH Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonucunda somut adımların atıldığını ifade etti.

İlk olarak, Kurşunlu Balıkçı Barınağı rıhtım inşaatına başlandığını ve rıhtımın 171 bin TL maliyetle tamamlandığını bildiren Önder Matlı, ardından Bayramdere (Yeniköy) Balıkçı Barınağı rıhtımının inşaatı için de bir ihale yapıldığını kaydetti. Rıhtımın yaklaşık 270 bin TL bedelle ihale edildiğini dile getiren Matlı, “Balıkçı barınağı rıhtımının inşaatına bugünlerde başlanacak. Hedef yılsonuna kadar rıhtımı tamamlamak. Böylelikle verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmiş olacağız” diye konuştu.

Vatandaşların yıllarca hasret kaldığı çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Matlı, “Seçim döneminde seçmenlere verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Yola çıkarken Karacabeyli hemşehrilerimden bana destek olmalarını istemiştim. Ben de onların güvenini boşa çıkarmamak için gayret ediyorum” dedi.