Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesi, Havutlu Mahallesi'nde meydana geldi. Yaklaşık bir hafta önce DSİ'ye ait içinde su olmayan sulama kanalı kenarında gezen 65 yaşındaki Mahmut Alperoğlu ayağının kayması sonucu kanala düştü. Yaşlı adam kanalın yüksekliği yaklaşık 6 metre olduğu için tek başına kanaldan çıkamadı. Kanal yerleşim yerinde olmadığı için de yaşlı adamı kimse fark etmedi. Yaşlı adamın düşmeye bağlı olarak burnunda ve yüzünde de yaralar oluştu.

Yaşlı adam bir hafta boyunca kanalda kış günü yaşamak zorunda kaldı. Olaydan bir hafta sonra ise kanal kenarına gelen bir vatandaş tarafından fark edilince hemen olay polis ve sağlık ekiplerine haber verildi.

Olay yerine gelen polis kanaldaki yaşlı adamın yanına indi ancak onu çıkartamadı. Bu nedenle Can-Kur ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine gelen Can-Kur ekipleri kanala merdiven ve ip atarak sağlık ekipleriyle birlikte indi. Sağlık ekipleri yaşlı adama boyunduruk takıp daha sonrada sedyeye koyarak Can-Kur ekipleriyle birlikte kanaldan çıkardı. Ambulansa götürülen yaşlı adam bir haftadır kanalda olduğunu, acıkınca yiyecek bir şey bulamadığı için saçlarını yiyerek hayatta kaldığını söyledi.

Yaşlı adam ambulans ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.