Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() İSTANBUL Tabip Odası tarafından, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında,  Tünel’den, Taksim Meydanı'na yapılmak istenen yürüyüşe polis izin vermedi. Galatasaray Lisesi önünde durdurulan hekimler, burada açıklama yaparak dağıldı.
İstiklal Caddesi, Tünel’de saat 12.00’da toplanan İstanbul Tabip Odası üyesi hekimler, "Hekimlik ilkelerinden, nitelikli sağlık hizmetinden ödün yok", “Sermayenin değil halkların doktorlarıyız” yazılı pankartlarla Taksim Meydanı yönünde yürüyüşe geçti. Hipokrat ve İbn-i Sina'nın fotoğraflarının taşındığı yürüyüş, Galatasaray Lisesi önünde çevik kuvvet polisi ve TOMA ile durduruldu. Yürümekte ısrar eden hekimlerle polis arasında uzun süren pazarlıklar sonuç vermedi. Yaklaşık 1.5 saat, izin çıkmasını bekleyen eylemciler sık sık, “"Sağlık haktır satılamaz", "Direne direne kazanacağız" şeklinde sloganlar attı.

 Yürüyüşe izin verilmeyince grup adına basın açıklamasını okuyan Dilek Kanmaz, “Hekimler sağlık hizmeti sunarken, nitelikli çalışma koşulları talep ediyor. Hekimler özgür bir şekilde iyi hekimlik yapmak istiyorlar. Yaşamı, doğayı, barışı ve eşitliği hemen şimdi talep ediyor” diye konuştu. Açıklamanın ardından eylemciler, yürüyüş sonrası Taksim Cumhuriyet Anıtı’na bırakmayı planladıkları çelengi, önlerini kesen TOMA’nın önüne bıraktı. Burada bir süre hatıra fotoğrafı çektiren eylemciler daha sonra dağıldı.

(FOTOĞRAF)