1 Kasım’da yapılacak erken seçimlerde aday adayı olmak için istifalar bugün sona erdi.
1 Kasım seçimlerinde aday adayı olmak için ilk istifa Ankara’dan geldi. Karabük’ün tanınmış bürokratlarından olan Hasan İpek, AK Parti’den Karabük Milletvekili adayı olmak için Merkez Valiliği görevinden istifa etti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı görevinden sonra Bayburt Valiliği’ne, ardından da Şırnak Valiliği’ne atanan Hasan İpek geçtiğimiz aylarda Merkez Valiliği’ne atanmıştı.
İkinci istifa ise eski Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’dan geldi. 25. Dönem milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa eden ve aday gösterilmeyen eski KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, öğretim üyeliğine geri döndüğü Karabük Üniversitesi’ne istifa dilekçesini sunduktan sonra sosyal medya aracılığı ile açıklama yaptı. Uysal, Facebook hesabından 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde adaylık sürecine resmen girdiğini açıklayarak, “26. Dönem milletvekilliği genel seçimlerinde Karabük ilimizden milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Yüce Rabbimden hayırlı ise nasip etmesini niyaz eder, hakka hizmet halka hizmet için çıkmış olduğum bu yolda desteğinizi ve dualarınızı esirgemeyiniz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” ifadelerine yer verdi.
Eski Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ise devlet memuriyetinden emekli olmak için dilekçesini sunarken, 1 Kasım seçimlerinde aday olup olmayacağına perşembe gününe kadar vereceğini belirtti.
Diğer yandan 25. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili adayı iş adamı ve eski TSO Başkanı Sedat Namal’ın ise yeniden aday olup olmayacağı parti teşkilatı ve parti tabanı tarafından merakla bekleniyor.