İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümü Fuar İzmir’de düzenlenen ’9 Eylül resepsiyonu’ ile kutlandı.

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yılı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde ’9 Eylül resepsiyonu’ düzenlendi. İzmir Kültürpark Lozan Kapısı önünde hazırlanan alanda gerçekleşen resepsiyona İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Abdullah Recep, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Baro Başkanı Aydın Özcan, milletvekilleri, belediye başkanları, ekonomi, bilim, sanat, eğitim ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Resepsiyonda Başkan Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile birlikte resepsiyona katılan konuklarla tek tek ilgilendi. Gecenin ilk dansını da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eşi Türkegül Kocaoğlu ile yaptı.

Gecede Ege Ordu Komutanı Abdullah Recep, Türk Yıldızları ekibiyle sohbet edederek fotoğraf çektirdi.

“Atatürk’e yakışır şekilde”

Gecede konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hasan Tahsin’in ilk kurşunu attığı, milli mücadeleyi başlattığı ve 9 Eylül’de Yüzbaşı Şerafettin’in hükümet Konağı’na Türk Bayrağını göndere çektiği kentiyiz. 9 Eylül günü önce Basmane Meydanı’nda ilk yıllarında olduğu gibi Anafartalar Caddesinden geçerek, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumu yapacağız. Sonra valilik önünde Konak Meydanı’nda süvarilerimiz Türk Bayrağı’nı göndere çekecek. Ardından tekrar Cumhuriyet Meydanı’na dönüp etkinliğimize bayram kutlamamızı yapacağız. Türk Yıldızları’nın muhteşem gösterilerini izleyeceğiz. Saat 20.30’da her yıl olduğu gibi Fener Alayımızı gerçekleştireceğiz. Ardından Gündoğdu Meydanı’nda coşkulu bir konserle kurtuluşumuzu ve kuruluşumuzu kutlayacağız. Tüm İzmirli hemşerilerimi katılmalarını ve Ulu Önder Atatürk’e yakışır şekilde duyguları ifade ederek birlikte olmayı umuyorum. Bize bu ülkeyi bahşeden Atatürk’ümüze ve silah arkadaşlarına sonsuz minnet ve şükran duygularımı arz ediyorum” diye konuştu.

Türk Yıldızları’na plaket

Başkan Kocaoğlu, konuşmasının ardından 9 Eylül’de gösteri yapacak olan Türk Yıldızları ekibi adına ilk kadın filo komutanı Esra Özatay’a plaket takdim etti.

Kurtuluş coşkusunun yaşandığı gece, geç saatlere kadar devam etti.