Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva, 4 yıllık çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda basın ve oda üyeleri ile bir araya gelen Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, 2013 yılından bugüne kadar kentte gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Amaçlarının Van’ı en iyi şekilde temsil etmek olduğuna dikkat çeken Takva, 4 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sahip oldukları maddi kaynaklara bağlı kalmadan yaptıklarını ifade ederek, “Şehrimize, halkımıza ve üyelerimize karşı duyduğumuz sorumluluğu yerine getirerek, borcumuzu ödemeye çalıştık. Yola çıkarken belirlediğimiz 3 temel ilke üzerine inşa ettiğimiz yenilikçi bir hareket başlattık. Ekonomide Değişim Hareketi (EDH) adıyla içten ve samimi birlikteliğimizi ideolojik siyasetin dışında örgütleyerek, liyakati esas alıp, doğruluktan ayrılmayacağımıza söz verdik” dedi.

Ulusal ve uluslararası alanda kentin dezavantajlı ekonomik göstergelerini pozitife dönüştürmek, bilinirliliğini arttırmak, potansiyellerini zenginliğe dönüştürmek için durmadan çalıştıklarını söyleyen Takva, "Bunları yaparken Van’ın zenginliğinin bölgemize ve ülkemize değer katacağını biliyorduk. Ticaret ve Sanayi Odamızı sadece ekonomik alanda değil, sosyal, kültürel alanda da önemli bir referans kurumu haline getirdik" ifadelerini kullandı.

2011 yılında yaşanan depremlerin ardından yerel ekonomik krizi aşmak için stratejik politikalar geliştirdiklerini de sözlerine ekleyen Takva, yerel üretimi de daima destekledikleri söyledi. Konuşmasının sonunda ekim ayında yapılacak olan oda seçimlerinde aday olduğunu açıklayan Takva, bu yönde destek talebinde bulunarak, “Rakiplerimiz olacak. Bizde bunu görebiliyoruz. Aday olacaklara şimdiden başarı diliyorum. Aday olan arkadaşlarımıza da gidecek ve kendileri ile odanın daha iyi bir yere gelmesi adına görüşmeler yapacağız” şeklinde konuştu.

Toplantı soru-cevap bölümü ile sona erdi.