Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde terör protestosu sonrası çıkan olaylarda oteli yanan Hasan Aydın, olayların provokasyon sonucu çıktığını belirterek, "Bu olaylarla kardeş kavgasına dönüştürmek istediler. Ama amaçlarına ulaşamayacaklar. Türk ve Kürtler kardeştir. Bu kardeşlik bozulmayacak" dedi.
Manavgat'ta geçen salı terör protestosu sonrası çıkan olaylarda 14 işyeri yandı, çok sayıda işyeri de zarar gördü. Olaylar sonrası işletmeciler işyerlerinde kalan malzemeleri temizlemeye ve tadilat çalışmalarına başladı. Olay günü yaşadıklarını anlatan otel ve restoran işletmecisi Hasan Aydın, olaylardan en fazla kendilerinin etkilendiğini söyledi. Yaklaşık 1000 kişilik bir grubun işyerine doğru geldiğini, molotof kokteyli ve benzinle işyerinin ateşe verildiğini belirten Hasan Aydın, "Mekanımıza saldırdılar. Daha büyük olaylar çıkmasın diye geri çekildik. Müşteriler varken burayı ateşe verdiler, otelde yaklaşık 80 kişi kalıyordu. Yangına itfaiye ekipleriyle birlikte biz de müdahale ettik. Yangın sonucu yaklaşık 2 milyon lira zararımız oldu" dedi.
'BİN YILDIR BERABER YAŞIYORUZ'
Olayların turizme de büyük zarar verdiğini aktaran Aydın, devletten zararlarının karşılanması için destek beklediklerini kaydetti. Olayların provokasyon sonucu yaşandığını vurgulayan Aydın, "Bu olaylarla kardeş kavgasına dönüştürmek istediler. Ama amaçlarına ulaşamayacaklar. Türk ve Kürtler kardeştir. Bu kardeşlik bozulmayacak. Aramızda bir düşmanlık falan olmayacak. Bin yıldır beraber yaşıyoruz ve daha da yaşayacağız. Biz de bu kardeşliği pekiştireceğiz" diye konuştu.
'YAZIK GÜNAH BU İNSANLARA'
Hasan Aydın'ın işyerinde tadilat yapan Rizeli marangoz ustası Mehmet Azaklıoğlu da "Bu arkadaşların hep işlerini yapıyorum. 10 yıldır yanlarındayım. Hiçbir zaman onların bu tip olaylara karıştığını ve teröre destek verdiğini duymadım. Yakmışlar, şok oldum. Yazık günah bu insanlara" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI