AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Sait Yakut, Seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yalnız bırakılmaya çalıştığını söyledi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı olan ve entelektüel birikimi ile dikkatleri üzerine çeken Yakut, Türkiye adım adım seçim sürecine yaklaşırken çarpıcı iddialarda bulundu. Yakut yaptığı açıklamada “ Son günlerde edindiğimiz bilgiler ve gözlemlerimiz kısa vadede seçim süreci ile ilgili, uzun vadede milletimizin istikbali hususunda bizi endişelendirmektedir. “Gerekirse kendinizi gizlemek için bana küfredin” diyen Pensilvanya’nın mesajının çok açık olduğu ve seçim sürecine girerken birileri tarafından bu mesajın gereğinin yapılmaya çalışıldığını” belirtti.
Pensilvanya’nın amacının “AK Parti kadrolarından en az elli milletvekili ile yeni meclise girmek” olduğunu söyleyen Yakut “Özellikle gözden kaçırılan husus, Pensilvanya yeni oluşacak meclise girmeye çalışırken bu isimlerin tamamının paralel yapıyla organik bağlarının bulunmayışıdır. Paralel yapı bir takım maddi ve ahlaki zafiyetleri olan, manipülasyona açık adayların meclise girmelerini arzulamaktadır. Bu sayede muhalefetin de desteği ile başkanlık sistemi ve çözüm süreci başta olmak üzere Türkiye’nin önüne set çekilmek istenmektedir. Ne yazık ki hala olaya basit bir siyasi mesele gibi bakmayı bırakamayanlar var. “ dedi.
Yaşananları olayları matador ile boğanın ilişkisine benzeten Yakut, “Matador ile boğanın ilişkisi bu noktada benim hep ilgimi çekmiştir. Matador boğanın kırmızıya veya hareketli cisme olan zaafını kullanarak kendisinden kat kat güçlü olan boğayı alt etmektedir. Oysa boğa bu zaaflardan arınmış bir şekilde saldırısını matadora yöneltebilse sonuç çok farklı olacaktır” diye konuştu.
Bilhassa yerelde “basit siyasi kaygılar ile hareket edenlerin sonuç itibariyle bu yapıya hizmet edeceklerine” değinen Yakut tarihten de örnekler vererek, "Kaba hatları ile baktığınız zaman Genç Osman’ı şehit eden yapı Yeniçeri yapısıdır, Abdülaziz Han’ı şehit edenler aynı yapının devamı niteliğindedir. Abdülhamit Han’ı İstibdâd ile suçlayıp onu Kızıl Sultan olarak yaftalayıp devre dışı bırakan yapı, kısa bir sürede büyük bir imparatorluğu yerle bir etmiştir. “ diyen Yakut “Fransızların Napolyon ile temayüz eden Atlas Okyanusu’ndan Urallar’a kadar Büyük Fransız İmparatorluğu kurma hayalini bilmez isek, Bismarck’ın yani Almanların doğuya açılma politikasını bilmez isek, Deli Petro’nun sıcak denizlere inme planını bilmez isek, İsrail’in vaat edilmiş topraklar arzusunu bilmez isek, İngilizlerin üzerinden güneş batmayan imparatorluk hayalindeki ısrarını bilmez isek, bu coğrafyadaki olayları çok sığ bir şekilde sadece iç dinamiklere veya politik çekişmelere bağlarız." şeklinde konuştu.
“Önümüzdeki süreçte İç ve dış mihraklarca Cumhurbaşkanını yalnızlaştırma çabalarının devam edeceğine” değinen Yakut, sözlerini şöyle noktaladı: “Tüm bu şer odaklarının yoğun çabalarının milletimizin irfanı ile bertaraf edileceğine inanıyorum. Unutulmamalıdır ki İngiliz’de fitne, Osmanlı’da oyun bitmez.”