Zonguldak’ta ismi sık sık yapılacak projeler ile anılan, ancak hala bir adım atılamayan ve şehrin göbeğinde yer alan lauvar alanında çöpler toplanmaya devam ediyor.
Zonguldak’ta Türkiye Taş Kömürleri Kurumu’na (TTK) ait olan ve her fırsatta ismi projeler ile gündeme gelen kömür yıkama alanı çöp ve çamurdan geçilmiyor. Geçtiğimiz günlerde de çöpleriyle haberlere konu olan ve şehrin merkezinde yer alan lauvar alanı için hiçbir adım atılmaması her kesimin tepkisini çekiyor. Yaklaşık 2006 yılından bu yana seçimlerde de malzeme olarak kullanılan lauvar alanı şimdilerde ise çöpten kağıt ve plastik toplayanların merkezi haline geldi. Zonguldak’a gelen vatandaşları pis görüntüsü ve çöpleriyle karşılayan alan için vatandaşlar çözüm bulunmasını istiyor. Bu alanda biriken çöpler, görüntü kirliliğinin yanı sıra hastalıklara da davetiye çıkartıyor.
Zonguldak Belediyesi’nin de her fırsatta kullandığı lauvar alanı projesi, şimdilik sadece kendi internet sitesini süslüyor.
Çaycuma’dan Atatürk Devlet Hastanesi gelen bir vatandaş, lauvar alanının içler acısı halini gördüğünü ifade ederek, “Burası Zonguldak’a, Cumhuriyetin ilk şehrine kesinlikle yakışmıyor. Zonguldak’ın sadece ismi büyük. Hiç kimse Zonguldak için elini taşın altına sokmuyor. Bunu zaten benim anlatmama gerek yok, görünen köy kılavuz istemiyor” dedi.