Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği sıcak yaz aylarında özellikle Ramazan ayının da gelmesiyle birlikte herkesi iftardan sonra bisiklet turlarına katılmaya davet etti.
Bisiklete binmek için en ideal dönem olduğunu kaydeden Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu İl Başkanı Mustafa Ekici, Ramazan ayında spor yapmak isteyenleri düzenleyecekleri turlara davet etti.
Şu günlerde ardı ardına yaptıkları gezilerle hem doğal güzellikleri keşfettiklerini, hem de spor yaptıklarını belirten Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu İl Başkanı Mustafa Ekici, Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği olarak tarihi ve doğal güzelliklere sahip mekanlar dışında zaman zaman Nemrut’a da toplu tur düzenlediklerini belirtti.
Ekici, yaptığı açıklamada, "Topluluk olarak başladığımız ve dernek olarak sürdürdüğümüz Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği olarak sporcularımızla Malatya’yı Türkiye ve dünya çapında tanıtmaya çalışıyoruz. Bunun yanında geleneksel bisiklet şenlikleri adı altında etkinlikler düzenliyoruz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak bisiklet sporu ve doğayla uğraşmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle Ramazan ayının gelmesiyle birlikte fiziksel aktivite şansımız azalıyor. Beslenmeden kaynaklı fiziksel rahatsızlıklar yaşanabiliyor. Bu anlamda herkesi bisiklet sürmeye bekliyoruz. İftar sonraları düzenleyeceğimiz turlara herkesi bekliyoruz" dedi.