"PKK DIŞINDA KCK SİSTEMİNDE HİÇBİR KÜRT HAREKETİ YOK"
PSK Genel Sekreteri Mesud Tek, çözüm sürecinin Kürt sorunun amaçlayan bir süreç olmadığını ileri sürerek, "Bence çözüm süreci denilen süreç Kürt sorununun amaçlayan bir süreç değildi. Hükümetin bu süreçten beklentileri farklıydı, PKK'nın da beklentileri farklıydı. Hükümetin beklentisi Oslo'dan başlayarak geliyor. Onların amaçları PKK'yı silahsızlandırmak. Gördük ki bu politika başarıya ulaşmadı. PKK açısından bakarsan ben PKK'nın da bu süreci kendisi açısından okuduğunu bu çatışmazsızlık ortamında yararlanarak Kuzey Kürdistan'da kendi sistemi olan KCK sistemini oluşturmak istedi" dedi.
Bu sistemi PKK'nın dışında kabul eden Kürt hareketinin olduğunu bilmediğini kaydeden Mesud Tek, "Benim bildiğim kadarıyla hiçbir Kürt Yurt Sever Hareketi PKK'nın Kuzey Kürdistan'da oluşturmak istediği KCK sistemi içerisinde yer almıyor" diye konuştu.
Mesud Tek, PKK'nın tek başına Kürt halkını temsil etmediğini, onun dışında başka Kürt örgütlerinin de bulunduğunu belirtirken, "PKK'nın dışında da yurt severler vardır. Onların da mutlaka bu konuda söyleyecek sözleri vardır. Ve onlar dikkate alınmadan da çözüm süreci diye bir şey olmaz diye düşünüyorum" dedi.
Diyarbakır'dan Ankara'yı yönetmenin mümkün olmadığını ve  gözü kapalı Ak Parti düşmanlığı yapılmasını doğru bulmadığını söyleyen Mesud Tek, "Ak Parti giderse yerine kim gelecek. Onun bir karşılığı olmalı. Ben öyle görüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI